1. Kort Historie av Oppskriften
Bulgogi er en av Koreas mest kjente retter, med røtter som strekker seg tilbake til Goguryeo-dynastiet (37 f.Kr.–668 e.Kr.). Opprinnelig ble kjøttet grillet over åpen flamme, men moderne versjoner stekes ofte i panne. Retten er kjent for sin balanse av søte, salte og umami-smaker, noe som har gjort den til en global favoritt. Bulgogi er både en hverdagsrett og festmat i Korea, ofte servert med ris og kimchi.


2. Næringsinnholdstabell

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Biff (entrecôte eller ytrefilet)B12, Jern15026
SoyasausB-vitaminer, Sodium0.10.60.5
Sukker (eller honning)Ingen040
HvitløkC, Mangan0.10.10.2
IngefærB6, Magnesium0.10.20.3
SesamoljeE, Magnesium1300
VårløkA, C, Folat0.211

3. Smak og Tekstur
Bulgogi er en eksplosjon av smaker. Den søte og salte marinaden trenger inn i det møre biffkjøttet, mens hvitløk og ingefær gir et aromatisk løft. Sesamoljen tilfører en nøtteaktig undertone som er helt uimotståelig. Teksturen er myk og saftig, med en lett karamellisering på kantene når kjøttet stekes. Hver bit smelter nesten på tungen.


4. Min Erfaring og Tips
Jeg elsker hvor enkelt og imponerende bulgogi er. Min familie elsker det når jeg lager bulgogi med et lite norsk preg ved å bruke honning i stedet for sukker for en mildere sødme. Jeg husker første gang jeg serverte det med hjemmelaget kimchi – responsen var overveldende positiv! Mitt tips er å la kjøttet marinere i minst et par timer, gjerne over natten, for å få den ultimate smaken.


5. Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
KimchiFermentert koreansk kål
JasminrisPerfekt til å balansere smakene
SalatbladerBrukes som wraps for kjøttet
Syltede grønnsakerFor en frisk og syrlig kontrast
SesamfrøStrøs over retten for ekstra crunch

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 400 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kjøtt og marinade:
  • 500 g biff (entrecôte eller mørbrad), skåret i tynne skiver
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss sukker eller honning
  • 1 ss sesamolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 ss riseddik eller eplecidereddik
  • 1 ts chiliflak (valgfritt)
  • 1 ss sesamfrø
  • 3 vårløk, skåret i tynne skiver
  • Til servering:
  • Kokt ris eller blomkålris
  • Salatblader (f.eks. romanosalat eller hjertesalat)
  • Kimchi og syltede grønnsaker (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Forbered kjøttet:

    • Skjær biffen i tynne skiver, helst mot fiberretningen for å bevare mørheten. Legg kjøttet i en bolle.
  • Lag marinaden:

    • Bland soyasaus, sukker, sesamolje, hvitløk, ingefær, riseddik, chiliflak og sesamfrø i en liten bolle. Hell marinaden over kjøttet og bland godt slik at kjøttet dekkes jevnt. La det marinere i kjøleskapet i minst 20–30 minutter.
  • Steking:

    • Varm en stor stekepanne eller grillpanne over middels høy varme. Stek kjøttet i små porsjoner slik at det ikke koker, men får en fin karamellisert overflate. Dette tar ca. 2–3 minutter per porsjon.
  • Servering:

    • Server kjøttet med kokt ris, salatblader og ønsket tilbehør. Pakk kjøtt og ris inn i salatblader for en autentisk spiseopplevelse.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment