1. Kort Historie av Oppskriften
Dak Galbi er en populær rett fra Chuncheon, en by i Sør-Korea som ofte blir kalt rettens opprinnelsessted. På 1960-tallet ble den introdusert som en rimelig og smakfull rett for unge mennesker. Denne krydrede kyllingretten, woket sammen med grønnsaker, søtpotet og risnudler, er elsket for sin intense smak og varme. Dak Galbi serveres ofte rett fra stekepannen på bordet, noe som gjør måltidet til en sosial opplevelse. Det er også vanlig å legge til ris på slutten for å lage stekt ris i restene av sausen, en avslutning mange ser fram til.


2. Næringsinnholdstabell

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
KyllinglårB6, B12, D7.00.023.0
Gochujang (chilisaus)A, E1.56.01.0
SøtpotetA, C0.14.21.6
KålC, K0.11.01.3
VårløkA, C, K0.10.40.3

3. Smak og Tekstur
Dak Galbi byr på en eksplosjon av smaker – fra den krydrede, rike sausen laget med gochujang, til sødmen fra søtpotet og den milde crunch-en fra kålen. Kyllingen blir saftig og smakfull av marinaden, mens risnudlene tilfører en deilig seighet. Kombinasjonen av alle ingrediensene skaper en harmonisk balanse mellom krydder, sødme og tekstur, som er både mettende og tilfredsstillende.


4. Min Erfaring og Tips
Jeg elsker å lage Dak Galbi når jeg inviterer venner på middag. Det er alltid en favoritt, fordi den er enkel å lage og kan tilpasses med ekstra grønnsaker eller mindre krydder for de som foretrekker det mildere. Mitt beste tips er å marinere kyllingen i minst en time, slik at smaken virkelig setter seg. En annen ting jeg gjør, er å ha en god porsjon ris klar til å blande inn i sausen på slutten – det blir alltid et høydepunkt!


5. Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
KimchiSyrlig og krydret, gir en fin kontrast
RisPerfekt for å balansere den krydrede smaken
SesamfrøDrysses på toppen for ekstra crunch og smak
Koreansk sjøgresssalatLett og frisk side
Hardkokt eggMildner krydderet

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 350 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kylling og marinade:
  • 500 g kyllingfilet, skåret i biter
  • 3 ss gochujang (koreansk chilipasta)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker eller honning
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 ss sesamolje
  • Grønnsaker:
  • 200 g kål, grovhakket
  • 1 søtpotet, skåret i tynne skiver
  • 1 gulrot, skåret i tynne skiver
  • 1 løk, skåret i båter
  • 100 g koreanske riskaker (tteok), valgfritt
  • Tilbehør:
  • 2 vårløk, skåret i biter
  • Sesamfrø til garnityr
  • Kokt ris til servering

STEG FOR STEG:

  1. Marinér kyllingen:

    • Bland gochujang, soyasaus, sukker, hvitløk, ingefær og sesamolje i en bolle. Tilsett kyllingbitene og bland godt. La marinere i minst 15 minutter.
  2. Forbered grønnsakene:

    • Skjær kål, søtpotet, gulrot og løk i passe store biter. Bløtlegg riskakene i varmt vann i 10 minutter hvis de brukes.
  3. Varm opp en panne:

    • Varm en stor stekepanne eller wok på middels høy varme. Tilsett litt matolje.
  4. Stek kyllingen:

    • Legg marinert kylling i pannen og stek til den begynner å få en gyllen farge, cirka 5 minutter.
  5. Tilsett grønnsaker:

    • Ha i kål, søtpotet, gulrot og løk. Rør godt sammen. La det steke i 8–10 minutter til grønnsakene er møre.
  6. Legg til riskaker og saus:

    • Hvis du bruker riskaker, tilsett dem nå. Hell eventuelt over litt vann eller kyllingkraft hvis sausen blir for tykk.
  7. Pynt og server:

    • Strø over vårløk og sesamfrø rett før servering. Server med kokt ris og eventuelt koreanske sideretter som kimchi.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment