Gyoza er japanske dumplings som er kjent for sin perfekte kombinasjon av sprø bunn og saftig, smakfullt fyll. Disse små delikatessene er vanligvis fylt med kjøtt, grønnsaker og aromatiske krydder. Jeg elsker gyoza fordi de er både enkle å lage og utrolig tilfredsstillende å spise, enten som en forrett, hovedrett, eller som en del av et større måltid.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Gyozadeig (20 stk)Ingen betydelig10.54
Kylling- eller svinekjøtt (200 g)B12, Jern10040
Hvitkål (100 g)Vitamin C, K0.221
Vårløk (2 stk)Vitamin K, C0.110.5
Soyasaus (2 ss)Natrium, Ingen betydelig011
Sesamolje (1 ts)Vitamin E400
Ingefær (1 ts)Antioksidanter000

Smak og Tekstur

Gyoza har en myk og saftig innside, mens bunnen er sprø og gyllen etter steking. Fyllet er aromatisk og fyldig, med et hint av ingefær og sesamolje som tilfører dybde. Jeg elsker hvordan soyasausen og en eventuell dip tilfører en salt og umami-smak som utfyller gyozaens fyll perfekt.


Mine Erfaringer og Tips

Jeg lager gyoza når jeg vil imponere med en smakfull og interaktiv matopplevelse. En gang tilsatte jeg finhakket shitakesopp i fyllet – det ga en ekstra umami-dimensjon. Mitt beste tips er å forsegle deigen godt, slik at gyozaene holder formen under tilberedning, og å bruke en kombinasjon av damping og steking for den klassiske teksturen.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
Soyasaus og riseddikPerfekt som dip
ChilirapsoljeFor de som liker litt varme
Dampet risEt nøytralt tillegg til gyoza
Miso-suppeGir en autentisk japansk matopplevelse
Syltet ingefærTilfører friskhet og kontrast

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 200 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Fyll:
  • 300 g kjøttdeig av svin
  • 200 g finhakket kål
  • 2 vårløk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • Gyoza-deig:
  • 40 gyoza-ark (kan kjøpes ferdig eller lages fra bunnen)
  • Til steking:
  • 2 ss olje
  • 100 ml vann
  • Dippingsaus:
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 ts sesamolje
  • Valgfritt: en klype chiliflak

STEG FOR STEG:

  • Forbered fyllet:
    • Bland kjøttdeig, kål, vårløk, hvitløk, ingefær, soyasaus og sesamolje i en stor bolle. Bruk hendene eller en skje for å få en jevn blanding.
  • Fyll gyoza-arkene:
    • Legg en liten mengde fyll (ca. 1 ts) i midten av hvert gyoza-ark.
    • Fukt kantene med litt vann, brett arket i to, og klem kantene sammen for å forsegle. Lag små folder langs kanten for et tradisjonelt utseende.
  • Stek gyoza:
    • Varm olje i en stor non-stick panne over middels varme. Legg gyozaene i pannen med den flate siden ned.
    • Stek til bunnen er gyllenbrun, ca. 2-3 minutter.
  • Damp gyoza:
    • Tilsett vann i pannen (ca. 100 ml) og dekk til med lokk. La dem dampe i 5-6 minutter til vannet er fordampet og gyozaene er gjennomkokt.
  • Servering:
    • Flytt gyozaene forsiktig til et serveringsfat. Server med dipping saus ved siden av.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment