En smak av sommer i hver slurk
Første gang jeg smakte noe lignende var på en ferietur til Hellas – det var varmt, og en lokal kafé serverte en iskald drikk med melon og urter som virkelig reddet dagen. Da jeg kom hjem, klarte jeg ikke å glemme den smaken. Jeg begynte å eksperimentere, og etter hvert satt jeg med min egen versjon: denne deilige slushen med vannmelon, mynte og lime. Den spredte seg raskt blant venner og familie, og nå får jeg ofte spørsmål: “Har du mer av den sommerdrikken din?” Den har blitt et fast innslag på varme dager og sammenkomster ute i hagen.
Næringsstoffer og vitaminer i ingrediensene
| Ingrediens | Vitaminer | Fett | Sukker | Proteiner |
|---|---|---|---|---|
| Vannmelon | A, C, B6 | 0,1 g | 6,2 g | 0,6 g |
| Mynte | A, C, folat | 0,2 g | 0,2 g | 0,3 g |
| Lime | C | 0,1 g | 1,1 g | 0,2 g |
| Agavesirup | B6, saponiner | 0 g | 4,7 g | 0 g |
Smak og tekstur
Det første jeg legger merke til er den friske duften av mynte og lime – det lukter rett og slett ferie. Når jeg tar en skje, kjenner jeg hvordan slushen smelter på tunga. Den iskalde vannmelonen gir en søt og saftig base, mens mynten gir en kjølende, nesten mentolaktig følelse. Limesaften gir det lille syrlige løftet som balanserer hele smaken. Teksturen er glatt og lett krystallisert – akkurat som ekte slush skal være. Det er som å spise snø som smaker solmoden frukt og grønne blader. Jeg føler meg alltid litt gladere etter et glass.
Min erfaring, tips og minner
Jeg lager denne slushen hver sommer, og den forsvinner like raskt hver gang. Når vi har venner over, bruker jeg gjerne ispinneformer og serverer den som sunn sommer-is – både voksne og barn elsker det. Jeg har også prøvd å bruke honningmelon og basilikum – det ble overraskende godt! Et tips fra meg: frys melonbitene i porsjonsposer, så er det bare å hive dem rett i blenderen når du trenger noe avkjølende. Når jeg lager den til meg selv, topper jeg gjerne med noen chiliflak for litt sting – en liten kontrast jeg virkelig liker!
Forslag til tilbehør
| Tilbehør | Hvorfor det passer |
|---|---|
| Frisk sommersalat med feta | Salt og søtt i perfekt balanse |
| Grove kjeks med kremost | Lett og sprøtt ved siden av en slush |
| Hummus med agurkstaver | En svalende kombo som matcher myntesmaken |
| Ristede mandler med havsalt | Crunchy og metter godt sammen med slushen |
| Iskaffe med havremelk | Perfekt kontrast etter noe så friskt og syrlig |
INGREDIENSER:
- Slushbase:
- 800 g vannmelon uten skall, i biter
- 1 neve frisk mynte
- 1 ss agavesirup (valgfritt)
- Saften av 1 lime
- 1 dl kaldt vann eller kokosvann
- Valgfri topping:
- Ekstra mynteblader
- Agurkskiver
- Et lite dryss chiliflak
- Limebåter
STEG FOR STEG:
Skjær vannmelonen i terninger og fjern eventuelle steiner.
Legg bitene i fryseren på et brett i minst 2 timer, til de er faste, men ikke helt steinharde.
Ha de frosne melonbitene i en blender sammen med mynte, limesaft, agavesirup og kaldt vann.
Kjør blenderen på høy hastighet til du får en glatt, isete slush. Bruk en slikkepott underveis om det trengs for å få alt med.
Juster konsistensen med mer vann om ønskelig – slushen skal være myk og skjevennlig.
Smak til med ekstra lime eller søtning etter behov.
Server straks i glass med sugerør, og pynt med mynte, agurk eller lime.

Kommentarer