Bobotie er en tradisjonell sørafrikansk rett med en perfekt balanse mellom søtt og krydret. Denne sunnere versjonen bytter ut kjøttdeigen med linser og bruker søtpotetmos som topping for en næringsrik vri. Kombinasjonen av kanel, gurkemeie, og mild karri gir retten en varm, aromatisk dybde, mens rosiner og eple tilfører sødme.

Den kremede søtpotetmosen på toppen får en gyllen skorpe i ovnen, som gir en deilig kontrast til den myke linsestuffingen. Hver bit er fylt med en harmonisk blanding av krydder, sødme, og teksturer som smelter sammen på tungen.

Server bobotie med en frisk salat eller dampede grønnsaker som brokkoli eller sukkererter for en komplett middag. Denne retten er ikke bare en visuell nytelse med sine lag av gyldent og oransje, men også en sunn og smakfull opplevelse som kan glede både hverdagskokker og festgjester.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Bobotie med linser og søtpotetmos

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 360 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Linsefyll
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts fersk ingefær, revet
  • 1 ts malt gurkemeie
  • 1 ts kanel
  • 1 ts karri
  • 200 g grønne linser (kokte)
  • 1 eple, revet
  • 2 ss rosiner
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl grønnsakskraft
  • Salt og pepper etter smak
  • Søtpotetmos
  • 400 g søtpotet, skrellet og kuttet i biter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts sitronsaft
  • En klype salt

STEG FOR STEG:

Lag søtpotetmos

  1. Kok søtpotetbitene i lettsaltet vann til de er møre (ca. 15 minutter).
  2. Mos søtpotetene med olivenolje og sitronsaft til en glatt puré. Smak til med salt.

Lag linsefyll

  1. Varm opp olivenoljen i en stor panne. Tilsett løk, hvitløk, og ingefær, og surr til løken er myk.
  2. Rør inn gurkemeie, kanel og karri, og stek i 1 minutt for å frigjøre aromaene.
  3. Tilsett kokte linser, revet eple, rosiner og tomatpuré. Rør godt.
  4. Hell over grønnsakskraft og la det småkoke i 10 minutter, til fyllet er tykt og smakfullt. Smak til med salt og pepper.

Montering og baking

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Hell linsefyllet i en ildfast form og spre søtpotetmosen jevnt over toppen.
  3. Sett formen i ovnen og bak i 20 minutter, til toppen er lett gyllen.

Servering

  1. Server bobotie med en grønn salat eller dampede grønnsaker. Dryss over frisk koriander for ekstra friskhet.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment