Historien bak retten

Chop Suey er en populær kinesisk-amerikansk rett som kombinerer kjøtt og sprø grønnsaker i en smakfull saus. Navnet betyr “blandede biter,” og retten oppsto i USA på slutten av 1800-tallet, da kinesiske innvandrere tilpasset sine tradisjonelle retter til lokale ingredienser. I dag er Chop Suey en favoritt over hele verden, kjent for sin enkelhet og balanserte smaker. Jeg elsker denne retten fordi den er både sunn og utrolig rask å lage.


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
Kylling eller svinekjøttProtein, jern, vitamin B63 g0 g22 g
BrokkoliVitamin C, K, folat0 g1 g3 g
PaprikaVitamin C, beta-karoten0 g4 g1 g
BambusskuddFiber, vitamin B60 g1 g1 g
SoyasausNatrium, jern0 g1 g1 g

Smak og tekstur

Chop Suey har en deilig balanse mellom møre biter av kjøtt og sprø grønnsaker. Sausen er lett og smakfull, ofte med hint av soyasaus og hvitløk. Jeg elsker hvordan retten gir både fylde og friskhet, med en tekstur som varierer fra sprø til saftig.


Min erfaring, tips og minner om retten

Jeg lager ofte Chop Suey når jeg vil ha en sunn og rask middag. Retten minner meg om koselige familiemiddager der alle kan velge sine favorittingredienser. Et godt tips er å bruke en varm wok og steke grønnsakene raskt for å beholde deres sprøhet.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Dampet risLett og nøytral base som komplementerer sausen
NudlerGir retten en mer mettende vri
SoyasausTilsetter ekstra dybde og salt smak
VårrullerEn sprø siderett som passer perfekt til Chop Suey
SrirachaFor de som ønsker litt ekstra krydder

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 200 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 300 g kyllingfilet eller svinekjøtt, i strimler
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 gulrot, i tynne skiver
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 150 g brokkoli, i små buketter
  • 100 g bønnespirer
  • 2 vårløk, skivet
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts fersk ingefær, revet
  • Saus:
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts sukker
  • 1 dl kyllingkraft eller vann

STEG FOR STEG:

  • Mariner kjøttet i soyasaus, sesamolje og maisstivelse i 10 minutter.
  • Forbered grønnsakene ved å skjære dem i passende biter.
  • Varm en wok eller stor stekepanne over høy varme og tilsett litt olje.
  • Stek kjøttet raskt til det er gyllent og nesten gjennomstekt. Ta det ut og sett til side.
  • Tilsett hvitløk og ingefær i pannen og fres i noen sekunder til det dufter aromatisk.
  • Ha i gulrot, paprika og brokkoli, og stek i 3-4 minutter til grønnsakene begynner å bli myke.
  • Tilsett kjøttet tilbake i pannen sammen med bønnespirer og vårløk.
  • Bland ingrediensene til sausen og hell den over i pannen. Kok opp og la det småkoke i 2-3 minutter til sausen tykner.
  • Server chop suey varm med ris eller nudler, og topp med sesamfrø eller ekstra vårløk.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment