Historien bak retten

Chorizo pasta er en rett som kombinerer den krydrede og røkte smaken av chorizo med fyldig tomatsaus og pasta. Inspirert av middelhavskjøkkenet, er denne retten både rask og smakfull. Jeg elsker hvordan chorizoen tilfører en unik dybde til sausen, mens pastaen binder alt sammen.


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
PastaKarbohydrater, jern, fiber1 g1 g7 g
ChorizoProtein, natrium, jern30 g0 g25 g
HvitløkVitamin C, mangan0 g0 g0 g
Tomater (hermetiske)Vitamin C, kalium, antioksidanter0 g3 g1 g
ParmesanKalsium, fosfor, vitamin A29 g0 g38 g

Smak og tekstur

Chorizo pasta byr på en rik og krydret smak fra chorizoen, som balanseres av tomatsausens fylde og pastaens myke tekstur. Jeg elsker hvordan chorizoen tilfører små biter av sprøhet som kontrasterer mot den glatte sausen. Parmesan på toppen gir en ekstra kremet og salt finish.


Min erfaring, tips og minner om retten

Chorizo pasta er min favoritt når jeg trenger noe raskt, men som fortsatt føles litt luksuriøst. En gang lagde jeg dette for venner, og det ble servert med en frisk salat og litt hvitløksbrød – en suksess som ble husket lenge. Et tips er å ikke oversteke chorizoen, slik at den beholder saftigheten sin.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatLett og frisk som en god kontrast til retten
HvitløksbrødPerfekt for å suge opp rester av sausen
Ovnsbakte grønnsakerGir ekstra smak og tekstur
Et glass rødvinKomplementerer chorizoens krydrede smaker
Ferskt basilikumPynt som gir en aromatisk og visuell finish

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 600 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 300 g pasta (f.eks. penne eller spaghetti)
  • 200 g chorizo, i skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 400 g hakkede tomater (hermetiske)
  • 1 dl kremfløte
  • 1/2 ts chiliflakes (valgfritt)
  • Salt og pepper etter smak
  • Topping:
  • 50 g parmesan, revet
  • Fersk basilikum

STEG FOR STEG:

  1. Kok pastaen i rikelig saltet vann til den er al dente. Spar 1 dl pastavann før du heller av resten.
  2. Varm olivenolje i en stor panne over middels varme. Fres chorizoskivene til de er sprø og har sluppet oljen sin. Sett dem til side.
  3. I samme panne, tilsett hvitløk og chiliflakes (hvis brukt). Fres i 1 minutt til det dufter.
  4. Tilsett hakkede tomater og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn kremfløte og smak til med salt og pepper.
  5. Vend den kokte pastaen inn i sausen og tilsett litt pastavann om nødvendig for å justere konsistensen.
  6. Rør inn chorizo og bland godt.
  7. Server retten varm med et dryss parmesan og fersk basilikum på toppen.

 

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment