Blåskjell dampet i hvitvin og fløte er en klassisk rett. Den kombinerer havets naturlige smaker med fyldige, aromatiske nyanser. Når blåskjellene varmes opp, åpner de seg. De slipper ut en salig sjøduft som fyller kjøkkenet og gir en forsmak på opplevelsen som kommer. Kombinasjonen av hvitvin, hvitløk og fløte skaper en balansert saus. Den er rik på smak, men likevel lett og delikat.

Hver munnfull smaker av fersk sjømat med hint av hvitløk og urter. Sausen gir en fløyelsmyk og kremet avslutning. Vinens subtile sødme harmonerer med den salte umamien fra blåskjellene. Server dem rykende varme med hakket persille for friskhet. Nystekt brød er perfekt til å dyppe i sausen.

Retten passer som forrett eller som hovedrett på sene sommerkvelder. For en sunnere versjon, reduser mengden fløte. Du kan også bruke et lettere alternativ som matfløte.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Dampede Blåskjell med Hvitvin og Fløte – En Smak av Havet

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 200 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Blåskjell:
  • 1 kg ferske blåskjell
  • Saus:
  • 2 dl hvitvin
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 dl fløte
  • 1 ss smør
  • Krydder og urter:
  • 1 ts salt
  • ½ ts sort pepper
  • 2 ss fersk persille (hakket)

STEG FOR STEG:

 

  1. Skyll blåskjellene grundig under kaldt vann og fjern eventuelle skjegg. Kast de som ikke lukker seg ved et lett dunk.
  2. Smelt smøret i en stor kjele over middels varme og fres hvitløken til den blir gyllen.
  3. Tilsett hvitvinen og la den småkoke i 2 minutter for å redusere noe av alkoholen.
  4. Ha blåskjellene i kjelen og dekk til med lokk. La dem dampe i 5-7 minutter, eller til alle skjellene har åpnet seg.
  5. Hell fløten i kjelen og rør forsiktig om. Smak til med salt og pepper.
  6. Strø hakket persille over før servering.
  7. Server blåskjellene varme med et stykke brød ved siden av for å dyppe i sausen.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment