Kort Historie: Rødbeter har lenge vært en favoritt i det norske kjøkkenet, men honningglaserte rødbeter gir en moderne vri til denne tradisjonelle grønnsaken. Den naturlige sødmen fra rødbetene balanseres vakkert med honningens myke karamellisering. Jeg elsker hvordan retten føles både rustikk og sofistikert, perfekt som tilbehør eller en lett forrett.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Rødbeter (500 g)Folat, Kalium, Vitamin C0.2183
Honning (2 ss)Vitamin B6, Antioksidanter0340.1
Olivenolje (1 ss)Vitamin E, Omega-61400
Sitronsaft (1 ss)Vitamin C010
Havsalt (1 ts)Ingen betydelig000

Smak og Tekstur

Honningglaserte rødbeter er både søte og syrlige, med en subtil karamellisert overflate. Rødbetene beholder sin naturlige saftighet og mykhet, mens honningen gir en gyllen og glinsende finish. Jeg elsker hvordan sitronsaften tilfører en frisk kontrast til honningens sødme.


Min Erfaring, Tips og Minner

Jeg lager denne retten ofte til høytidsmiddager som et elegant tilbehør til kjøtt eller fisk. En gang toppet jeg dem med hakkede valnøtter og smuldret fetaost – det ga en spennende tekstur og smakskombinasjon! Mitt beste tips er å bruke ferske rødbeter og å skjære dem i jevne biter for å sikre en jevn karamellisering.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
Ovnsbakt laksKombinasjonen av rødbeter og fisk er perfekt
Grillet kyllingSøtheten utfyller den milde smaken
QuinoasalatGir en lett og næringsrik kombinasjon
Valnøtter og fetaTilfører tekstur og salt smak
Et glass hvitvinSyrlig drikke som utfyller sødmen

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 180 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser
  • Rødbeter: 4 store, skrelt og delt i båter
  • Olivenolje: 2 ss
  • Honning: 2 ss
  • Balsamicoeddik: 1 ss
  • Salt og pepper: etter smak
  • Topping (valgfritt)
  • Friske urter (f.eks. timian eller persille): 1 ss, hakket
  • Ristede valnøtter eller pinjekjerner: 2 ss

STEG FOR STEG:

  • Forbered rødbetene:
    Skrell rødbetene og skjær dem i båter. Legg dem i en stor bolle.
  • Lag glasuren:
    Bland olivenolje, honning, balsamicoeddik, salt og pepper i en liten bolle. Hell glasuren over rødbetene og vend dem godt slik at de blir jevnt dekket.
  • Ovnsbaking:
    Forvarm ovnen til 200 °C. Fordel rødbetene på en bakeplate med bakepapir i ett lag. Stek i ca. 35–40 minutter, vend dem halvveis slik at de blir jevnt karamellisert.
  • Topp og server:
    Ta rødbetene ut av ovnen og dryss over friske urter og ristede nøtter hvis ønskelig. Server varme som tilbehør eller en del av et større måltid.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment