Kladdkake er en svensk sjokoladekake som kjennetegnes av sin klissete, myke og fyldige konsistens. Når kaken stekes, dannes det en lett sprø skorpe på toppen, som skjuler et saftig, nesten seigt sjokoladekjerne. Kladdkake har en intens sjokoladesmak som gjør den til en favoritt blant både store og små sjokoladeelskere. Lukten av nystekt kladdkake fyller kjøkkenet med en uimotståelig duft av smeltet sjokolade og sukker, noe som gjør det vanskelig å vente til den er avkjølt.

Når du tar en bit av kladdkaken, opplever du en eksplosjon av rik, mørk sjokolade med en dyp sødme som smelter på tungen. Den klissete teksturen gir en tilfredsstillende tyggemotstand, mens den sprø toppen gir en fin kontrast. Kladdkake serveres best med et dryss melis på toppen, sammen med en skje pisket krem eller vaniljeis. Den er perfekt som dessert, til kaffen eller når du bare trenger en sjokoladeopplevelse utenom det vanlige.

Kaken er enkel å lage og krever få ingredienser, men leverer maksimalt på smak og tekstur. Kladdkake er også ideell for de som ønsker en rask og smakfull sjokoladekake til en spesiell anledning eller som en koselig hverdagsdessert.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Porsjoner: 8 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 300 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • 150g smør
  • 3 dl sukker
  • 2 egg
  • 1,5 dl hvetemel
  • 4 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • En klype salt

STEG FOR STEG:

  • Forvarm Ovnen: Sett ovnen på 180°C og smør en rund kakeform (ca. 24 cm) eller kle den med bakepapir.
  • Smelt Smøret: Smelt smøret i en kjele eller mikrobølgeovn. La det avkjøles litt.
  • Bland Egg og Sukker: I en bolle, visp sammen egg og sukker til det er godt blandet (du trenger ikke piske det luftig).
  • Bland Tørre Ingredienser: I en separat bolle, bland sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker og salt.
  • Bland Alt Sammen: Tilsett de tørre ingrediensene og smeltet smør i egg- og sukkerblandingen. Rør til du får en jevn røre.
  • Stek Kaken: Hell røren i kakeformen og stek i 20-25 minutter. Kaken skal være fast på toppen, men fortsatt klissete i midten.
  • Avkjøl og Server: La kladdkaken avkjøles før du drysser over melis og serverer med krem eller vaniljeis.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment