Historie om Pesto Pasta med Grønnsaker

Pesto pasta er en klassisk italiensk rett som har vært elsket i flere tiår. Pesto, som opprinnelig stammer fra Liguria-regionen i Italia, er laget med basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og parmesan. Jeg har laget en versjon med fullkornspasta og lagt til friske, bakte grønnsaker for å gjøre retten både sunnere og mer næringsrik. Retten har blitt utrolig populær i mitt hjem, da den kombinerer den fyldige smaken av pesto med sprø grønnsaker og den naturlige smaken av fullkornspasta. Det er en enkel, men smakfull middag som både er lett og mettende.

Næringsinnhold i Pesto Pasta med Grønnsaker

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
FullkornspastaFolat, Jern2g2g7g
CashewnøtterE, B6, Magnesium12g1g5g
BrokkoliA, C, K0g2g2g
Rødt PaprikaA, C, E0g6g1g
OlivenoljeE14g0g0g
SitronC0g1g0g

Smak og tekstur

Pastaen gir en myk og tilfredsstillende tekstur, mens pestoen, laget med cashewnøtter og olivenolje, gir en kremet og rik smak. Den bakte brokkolien og paprikaen tilfører en mild sødme og en sprø konsistens som komplementerer den silkemyke sausen. Den friske sitronsaften i pestoen lyser opp retten og gir den en balansert friskhet. Kombinasjonen av de ulike teksturene, fra den myke pastaen til de sprø grønnsakene og den kremete sausen, skaper en perfekt harmoni i smaken.

Min erfaring og tips

Jeg elsker å lage denne retten fordi den er både rask og enkel, men smaker fantastisk. Jeg pleier å bruke ferske grønnsaker som er i sesong, og jeg har oppdaget at bakte cherrytomater også passer veldig godt til retten. Et tips er å bruke en food processor til å lage pestoen, da den gir en jevn og glatt saus på et blunk. Jeg liker også å eksperimentere med forskjellige nøtter i pestoen – for eksempel valnøtter eller solsikkefrø for en litt annerledes smak. Denne retten er alltid en stor favoritt både til hverdags og på spesielle anledninger.

Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatEn frisk salat med ruccola, avocado og sitron.
Ristet brødGrovt brød penslet med olivenolje og hvitløk.
Grillede grønnsakerLett grillede squash og paprika for ekstra smak.
HummusEn kremet hummus som passer perfekt til pastaen.

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pasta:
  • 250 g fullkornspasta (spaghetti eller fusilli)
  • Pesto:
  • 50 g basilikum (friske blader)
  • 2 ss pinjekjerner (kan byttes ut med valnøtter eller solsikkefrø)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss næringsgjær (valgfritt)
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt og pepper etter smak
  • Grønnsaker:
  • 200 g brokkoli (delt i små buketter)
  • 1 rød paprika, skåret i strimler
  • 100 g cherrytomater, delt i to
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  • Kok pastaen: Kok fullkornspastaen i en stor gryte med lettsaltet vann til den er al dente, ca. 8-10 minutter. Sil av vannet og sett til side.
  • Lag pestoen: Ha basilikum, pinjekjerner, hvitløk, olivenolje og sitronsaft i en food processor eller blender. Kjør til en glatt og kremet pesto. Smak til med salt, pepper og eventuelt næringsgjær for ekstra smak.
  • Forbered grønnsakene: Forvarm ovnen til 200°C. Legg brokkolibukettene, paprikaen og cherrytomatene på en stekeplate. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 15-20 minutter til grønnsakene er møre og lett karamelliserte.
  • Bland pasta og pesto: Når pastaen er ferdigkokt, bland den godt sammen med pestoen i en stor bolle.
  • Servering: Topp pastaen med de bakte grønnsakene og eventuelt litt ekstra frisk basilikum. Server gjerne med et dryss av ristede pinjekjerner eller næringsgjær for ekstra smak.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment