Historien bak oppskriften

Pizza skaper alltid glede, men hvorfor ikke gjøre den ekstra morsom til påske? Disse små eggformede pizzaene kombinerer italiensk pizzatradisjon med vår skandinaviske forkjærlighet for fargerik festmat.

Jeg fikk ideen da jeg ville lage noe gøyalt og næringsrikt til påskebordet, spesielt for barna. Formen gjør dem enkle å spise, og de friske grønnsakene gir både smak og livlige farger. Barna elsker å lage sine egne versjoner, og hele familien kan samles rundt kjøkkenbenken for en kreativ matopplevelse.


Næringsinnhold per porsjon

NæringsstoffMengdeViktige vitaminer og mineraler
KalorierCa. 250 kcalVitamin C, jern, kalsium
Proteiner8 gViktig for muskler og metthet
Fett7 gSunt fett fra olivenolje
Karbohydrater35 gLangvarig energi
Fiber4 gBra for fordøyelsen

Smak og tekstur

Den første biten av disse små pizzaene gir en herlig kombinasjon av sprø bunn og saftig fyll. Deigen, laget med en blanding av havremel og grovt mel, gir en litt mer rustikk og mettende følelse enn en klassisk pizzabunn. Tomatsausen tilfører en fin syrlighet som balanserer de sødmefylte cherrytomatene, mens mozzarellaen gir en deilig smeltet kremethet.

Jeg elsker hvordan den sprø kanten kontrasterer med den myke osten, og hvordan de ferske grønnsakene gir en ekstra friskhet i hver bit. Kombinasjonen av paprika, spinat og rødløk gir en lett sødme og litt crunch, mens en liten skvett olivenolje på toppen gjør smaken ekstra rund og fyldig.


Mine erfaringer, tips og minner

Da jeg først laget disse pizzaene, ble jeg overrasket over hvor gøy barna syntes det var å forme deigen til små egg. Det ble litt melkaos på kjøkkenet, men resultatet var verdt det – alle lagde sin egen variant med favorittoppingene sine.

Mitt beste tips er å la deigen hvile godt slik at den blir lettere å jobbe med. Hvis du vil ha en ekstra sprø bunn, kan du forsteke den i et par minutter før du legger på fyllet. Jeg liker også å eksperimentere med ulike urter – fersk oregano eller basilikum gir en ekstra smakfull touch. Server gjerne med en frisk salat eller en lett urtedressing for en balansert påskemiddag.


Forslag til tilbehør

TilbehørHvorfor det passer
Frisk salat med ruccola og cherrytomaterGir en lett og frisk balanse til pizzaene
Hvitløksdressing laget med yoghurtEn mild, kremet kontrast til den sprø bunnen
Ovnsbakte gulrøtterSøte, karamelliserte og passer perfekt til pizza
Grillet aspargesGir en lett, våraktig smak og ekstra tekstur
Syltet rødløkTilfører syre og friskhet som løfter smakene

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 250 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pizzabunn
  • 2 dl grovt mel
  • 1 dl havremel
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl lunkent vann
  • ½ pose tørrgjær
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ts salt
  • Tomatsaus
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts oregano
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Topping
  • 100 g revet mozzarella
  • ½ rød paprika, i små terninger
  • ½ gul paprika, i små terninger
  • 8 cherrytomater, delt i to
  • 1 neve frisk spinat
  • ½ rødløk, i tynne skiver

STEG FOR STEG:

  • Lag pizzadeigen
    Bland sammen grovt mel, havremel og hvetemel i en bolle. Rør inn tørrgjær og salt. Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt deigen godt i ca. 5 minutter til den blir smidig. Dekk til med plastfolie og la heve i 30 minutter.

  • Forbered tomatsausen
    Varm opp en liten kjele og fres hvitløken i litt olivenolje. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, oregano, salt og pepper. La småkoke i 10 minutter til sausen tykner litt.

  • Form pizzaene
    Når deigen er ferdig hevet, deler du den i små emner og kjevler ut ovale, eggformede bunner. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.

  • Topp med saus og grønnsaker
    Smør et tynt lag tomatsaus over hver pizzabunn. Strø over mozzarella, og fordel paprika, cherrytomater, spinat og rødløk jevnt over pizzaene.

  • Stek pizzaene
    Forvarm ovnen til 220 °C og stek pizzaene i ca. 12 minutter, til de er gylne og osten har smeltet.

  • Server og nyt
    La pizzaene avkjøle seg i et par minutter før servering. Topp gjerne med litt ekstra friske urter eller en skvett olivenolje.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment