Historien bak limonaden

Jeg oppdaget denne limonaden under en ferie i Sør-Frankrike, der små kaféer serverte alt fra klassiske sitrondrikker til spennende blandinger med urter. Da jeg kom hjem, begynte jeg å eksperimentere. Jeg blandet sitron, fersk ingefær og litt honning – og resultatet ble en frisk og varmende limonade som jeg har servert siden. Nå lager jeg den hver sommer, og den har blitt et fast innslag når venner og familie samles i hagen vår. Smaken minner meg om varme kvelder og gode samtaler – en ekte favoritt!


Næringsstoffer og vitaminer

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
SitronC, B60 g1 g0,3 g
IngefærB3, B6, C0,8 g0,6 g0,8 g
Honning0 g17 g0,1 g
MynteA, C, folat0,2 g0 g0,3 g

Smak og tekstur

Denne limonaden byr på en herlig balanse mellom syrlig og krydret. Sitronen gir en tydelig friskhet, mens ingefæren kiler lett i halsen med sin varme og livlige smak. Når jeg tilsetter honning, mykner smaken og får et nesten floralt preg. Limonaden føles lett og klar i munnen, og hvis jeg har i isbiter og litt frisk mynte, får den et ekstra løft. Den er ikke bare forfriskende – den kjennes også rensende og oppkvikkende, både i kropp og sinn.


Mine erfaringer og tips

Jeg lager denne ofte når jeg har venninner på besøk – da pynter jeg glassene med sitronskiver og mynte, og setter frem en karaffel med is. Den slår alltid an! Barna liker den også, spesielt med litt kullsyrevann i. Jeg bruker helst økologiske sitroner og river litt skall oppi for ekstra smak. Et lite triks jeg har lært, er å lage ingefærkonsentrat på forhånd og ha i kjøleskapet – da går det lynraskt å blande sammen en frisk drikk. For meg er denne limonaden smaken av sommer, omsorg og gode samtaler.


Forslag til tilbehør

TilbehørHvorfor det passer
Grove kjeks med ostLimonadens syre fremhever smaken i osten
Rå grønnsaker og hummusEn lett snack som holder deg mett og fornøyd
Grillet maiskolbeSøt mais og krydret ingefær er en herlig kontrast
Fruktfat med bær og melonFargerikt og saftig ved siden av den friske limonaden
Ristede nøtter med havsaltSprøtt, sunt og balanserer syrligheten

 

Porsjoner: 6 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 45 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Basisdrikk:
  • 1 liter vann
  • 50 g fersk ingefær (skrelt og skivet)
  • 3 store økologiske sitroner (saft og skall)
  • 2–3 ss honning (juster etter smak)
  • Valgfri smakstilsetning:
  • 1 liten neve frisk mynte
  • 2 dl kullsyrevann (for bobler)
  • Isbiter til servering
  • Ekstra sitronskiver og mynteblader til pynt

STEG FOR STEG:

  • Skrell og skjær ingefæren i tynne skiver.

  • Kok opp halvparten av vannet (5 dl) i en kjele.

  • Tilsett ingefæren og la det småkoke i 10 minutter under lokk.

  • Mens det koker, riv litt sitronskall (kun det gule) og press saften fra alle sitronene.

  • Når ingefærvannet er klart, sil ut ingefæren og bland væsken med sitronsaft og skall i en stor mugge.

  • Rør inn honning mens væsken fortsatt er varm, slik at den løser seg opp. Smak til sødmen.

  • Tilsett resten av vannet (kaldt) og eventuelt kullsyrevann for en lett brus-effekt.

  • Sett drikken i kjøleskap i minst 30 minutter så smakene får satt seg.

  • Server i høye glass med isbiter, sitronskiver og mynte.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment