Historien bak wraps med røkt laks og urtedressing

Wraps med laks har virkelig funnet veien inn på norske kjøkken de siste årene. Jeg husker da jeg først oppdaget ideen på en ferietur til Danmark – de brukte røkt laks i wraps med masse grønnsaker og frisk dressing. Jeg syntes det var genialt! Denne varianten er min egen, litt sunnere vri, der jeg bruker grove wraps og lager en lett urtedressing med skyr i stedet for rømme. Det gir en deilig balanse mellom det salte fra laksen, det friske fra grønnsakene og den syrlige dressingen. Nå lager jeg dem både til raske hverdagsmiddager og til hyggelige matpakker.


Næring og vitaminer i ingrediensene

IngrediensProteiner (g)Fett (g)Sukker (g)Vitaminer
Røkt laks (50g)1040B12, D, Omega-3
Skyr (50g)50.21.5B12, Kalsium
Agurk (50g)0.301C, K
Ruccola (30g)10.50.3K, A
Fullkornswrap (1 stk)631.2Fiber, B1, Jern

Smak og tekstur

Det jeg liker aller best med disse wrapsene, er den deilige kontrasten mellom den myke, salte laksen og de sprø, friske grønnsakene. Skyrdressingen gir en kremet og syrlig balanse, mens grovwrapen gir tyggemotstand og en nøtteaktig undertone. Når jeg tar en bit, kjenner jeg umiddelbart den rene smaken av sjø, sammen med pepper, dill og frisk sitron. Det er en rett som både metter og frisker opp, perfekt for dager jeg trenger noe som er både raskt, sunt og smakfullt.


Min erfaring, tips og minner om retten

Jeg lager disse wrapsene ofte når jeg har dårlig tid, men fortsatt vil kose meg med maten. De minner meg om sommerpikniker på brygga med familien. Mitt beste tips er å bruke en god, røkt ørret hvis du vil spare litt på budsjettet – smaken er nesten like god, og det gir variasjon. Jeg liker også å lage wrapsene ferdige, pakke dem i matpapir og ta dem med på tur. Barna elsker dem, spesielt hvis jeg legger inn litt ekstra grønnsaker og spirer for farge og crunch. For meg er dette hverdagsluksus på sitt beste!


Tilbehørstabell

TilbehørSmak/teksturHelsefordel
Grønn salat med spirerSprø, friskFiber, C-vitamin
Ovnsbakte rotgrønnsakerSøtlig, karamellisertBetakaroten, fiber
SitronbåterSyrlig, friskØker smak og fordøyelse
Grove knekkebrødSprø, nøtteaktigFiber, stabilt blodsukker
Yoghurt-urtedressingKremet, friskKalsium, probiotika

 

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 340 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Wraps:
  • 4 grove wraps eller fullkornstortillas
  • 200 g røkt laks eller ørret
  • 1/2 agurk, i tynne strimler
  • 1 gulrot, revet
  • 1 neve ruccola
  • 1 neve spirer
  • Urtedressing:
  • 1,5 dl mager skyr naturell
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss frisk dill, finhakket
  • 1 ss frisk gressløk, finhakket
  • Salt og grovkvernet pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  • Rør sammen skyr, sitronsaft, dill og gressløk til en kremet urtedressing. Smak til med salt og pepper, og sett dressingen kjølig mens du forbereder resten.

  • Kutt agurk i tynne strimler, riv gulrot og vask ruccola og spirer.

  • Varm wrapsene raskt i en tørr panne eller i ovn for å gjøre dem myke og smidige.

  • Smør et lag urtedressing midt på hver wrap. Legg på røkt laks, agurk, gulrot, ruccola og spirer.

  • Dryss over litt ekstra dill og et lite klype grovkvernet pepper.

  • Rull wrapsene tett sammen og skjær gjerne i to på skrå for en lekker servering.

  • Server wrapsene med grønn salat eller ovnsbakte rotgrønnsaker for et komplett måltid.

  • Ønsker du variasjon? Prøv med gravet laks, røkt ørret eller varm, stekt laks for en ny smak.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment