Kort Historie: Retten med fylte poteter, også kjent som “jacket potatoes,” stammer fra England og ble raskt populær over hele verden. Den enkle tilberedningen og muligheten for ulike fyll gjør den til en allsidig rett. Kombinasjonen av ost og skinke er en klassiker som alltid faller i smak. Jeg elsker hvordan den myke poteten og det smakfulle fyllet smelter sammen til en perfekt harmoni.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Store poteter (4 stk)Vitamin C, Kalium0.568
Revet ost (100 g)Kalsium, B1220010
Skinke (100 g)B12, Jern5015
Rømme (2 ss)Kalsium511
Vårløk (2 stk)Vitamin K, C0.110.5

Smak og Tekstur

Fylt potet med ost og skinke byr på en deilig kombinasjon av myk, kremet potet og det salte, smakfulle fyllet. Osten smelter perfekt sammen med skinken, mens vårløken gir et hint av friskhet og sprøhet. Jeg elsker hvordan den lune poteten og det rike fyllet skaper en rett som både er mettende og trøstende.


Min Erfaring, Tips og Minner

Jeg lager ofte fylte poteter når jeg ønsker en rask og tilfredsstillende middag. En gang prøvde jeg å legge til en klype sennep i fyllet – det ga en spennende dybde i smaken! Mitt beste tips er å bruke store bakepoteter og å bake dem lenge nok for å få en perfekt myk tekstur. Husk å toppe med ekstra ost før du setter dem tilbake i ovnen for en gyllen finish.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
Frisk salatLett og sprø, balanserer den fyldige retten
Stekte grønnsakerTilfører farger og sødme
Grillet kyllingEt proteinrikt tillegg
Krydret salsaGir retten et ekstra løft
Et glass istePerfekt som en forfriskende drikk

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 350 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser
  • Store poteter: 4 stk
  • Skinke (strimlet): 150 g
  • Revet ost (cheddar eller mozzarella): 150 g
  • Rømme: 1 dl
  • Salt og pepper: etter smak
  • Topping
  • Ekstra revet ost: 50 g
  • Frisk gressløk: til pynt

STEG FOR STEG:

  • Forbered potetene:
    Forvarm ovnen til 200 °C. Vask potetene grundig, og tørk dem. Stikk små hull med en gaffel for å slippe ut damp. Legg potetene direkte på ovnsristen og bak i 50–60 minutter, eller til de er møre.
  • Forbered fyllet:
    Når potetene er ferdigbakt, skjær av toppen og grav forsiktig ut mesteparten av innmaten med en skje. Legg potetskallet til side. Mos potetinnmaten i en bolle.
  • Bland fyllet:
    Tilsett skinke, revet ost, rømme, salt og pepper i potetmassen. Bland godt til alt er jevnt fordelt.
  • Fyll potetene:
    Fyll potetskallene med den kremede blandingen. Dryss litt ekstra ost på toppen.
  • Gratiner:
    Sett de fylte potetene tilbake i ovnen og bak i 10–15 minutter, eller til toppen er gyllenbrun og osten er smeltet.
  • Servering:
    Pynt med hakket gressløk og server straks. Perfekt med en frisk salat ved siden av!

 

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment