Gresskarpannekaker med lønnesirup er en fantastisk måte å bringe høstens smaker inn til frokostbordet på. Den myke, luftig konsistensen av pannekakene kombineres med en subtil sødme og en varm kryddersmak av kanel og muskat som er både innbydende og sesongpreget. Den oransje fargen fra gresskarpuréen gir pannekakene et vakkert utseende som minner om høstløv, og lønnesirupen tilfører en naturlig sødme som gjør hver bit til en smakfull opplevelse.

Når pannekakene stekes, sprer det seg en herlig duft av krydder og gresskar som fyller rommet og gir en følelse av varme og kos. Den fløyelsmyke teksturen gjør pannekakene ekstra deilige å spise, og de holder seg lette og luftige på innsiden, samtidig som de får en perfekt gyllen overflate. Lønnesirupen smelter over pannekakene og tilfører en rik, søt smak som harmonerer perfekt med de krydrede tonene i pannekakene.

Serveringstips: Server pannekakene med litt ekstra lønnesirup og en klatt smør for ekstra fylde, eller topp dem med friske bær for en friskere smakskontrast. For en sunnere variant, bruk fullkornsmel og erstatt sukkeret med honning. En håndfull hakkede nøtter i røren gir ekstra crunch og næring. Disse pannekakene kan også serveres som en dessert ved å toppe dem med vaniljeis og hakkede pekannøtter.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Myke Gresskarpannekaker med Lønnesirup og Kanel

Porsjoner: 3 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 250 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • RØRE:200 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts kanel
  • 1/4 ts muskat
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl gresskarpuré
  • 2 egg
  • 2 ss smør, smeltet
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • TOPPING:
  • Lønnesirup, til servering

STEG FOR STEG:

 

  1. I en bolle, bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver, natron, kanel og muskat.
  2. I en annen bolle, visp sammen melk, gresskarpuré, egg, smeltet smør og vanilje.
  3. Hell de våte ingrediensene i de tørre, og rør forsiktig til en jevn røre.
  4. Varm en stekepanne på middels varme, og smør med litt smør.
  5. Hell ca. 1/4 dl røre i pannen for hver pannekake, og stek i 2-3 min på hver side til gyllenbrun.
  6. Stable pannekakene, og server med varm lønnesirup.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment