Historien bak retten

Grillribbe i skiver med BBQ-saus er en klassiker fra amerikansk BBQ-kultur som har funnet veien til norske griller. Denne retten kombinerer saftige ribbeskiver med en søt, røkt og krydret saus som karamelliserer perfekt på grillen. Jeg elsker denne retten for dens intense smaker og hvor enkelt den kan tilpasses med forskjellige sauser og krydder.


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
Grillribbe (skiver)Protein, jern, vitamin B1215 g0 g20 g
BBQ-sausVitamin C, antioksidanter1 g10 g1 g
HvitløkVitamin C, mangan0 g0 g0 g
HonningNaturlig søtstoff0 g17 g0 g
PaprikapulverAntioksidanter, mangan0 g0 g0 g

Smak og tekstur

Grillribbe i skiver er sprø på utsiden og saftig på innsiden. BBQ-sausen gir retten en søt og røkt smak, mens karamelliseringen på grillen tilfører en deilig, sprø tekstur. Jeg elsker hvordan hver bit er full av smak, med et hint av krydder og røk.


Min erfaring, tips og minner om retten

Grillribbe i skiver med BBQ-saus minner meg alltid om sommerdager med grilling i hagen. Jeg husker spesielt en kveld hvor jeg serverte dette med coleslaw og maiskolber – det ble en stor hit! Et tips er å pensle sausen på kjøttet mot slutten av grillingen for å unngå at den brenner seg.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
ColeslawFrisk og kremet kontrast til den rike ribben
MaiskolberSøte og sprø, perfekte til grilling
Ovnsbakte poteterEnkle og mettende, med sprø utside
Grillet grønnsakerGir farge og variasjon til retten
HvitløksbaguetterSprø og smaksrike, perfekte til å suge opp sausen

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 500 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 800 g grillribbe i skiver
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper etter smak
  • BBQ-saus:
  • 2 dl ferdig BBQ-saus (eller hjemmelaget)
  • 1 ss honning
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1/2 ts chiliflak (valgfritt)
  • Tilbehør (valgfritt):
  • Coleslaw
  • Grillede maiskolber
  • Ovnsbakte poteter eller pommes frites

STEG FOR STEG:

  • Forvarm grillen til middels høy varme. Tørk av ribbeskivene og gni dem inn med olivenolje, salt og pepper.
  • Lag BBQ-glazen ved å blande BBQ-saus, honning, soyasaus, røkt paprika og chiliflak i en bolle.
  • Legg ribbeskivene på grillen og grill dem i 5-7 minutter på hver side, til de har fått en gyllenbrun skorpe.
  • Pensle ribbene med BBQ-sausen og grill videre i 2-3 minutter på hver side. Gjenta penslingen for en tykkere glaze.
  • Ta ribbene av grillen og la dem hvile i 5 minutter før servering.
  • Server ribbene varme med ønsket tilbehør og et ekstra dryss med hakket vårløk eller persille.

 

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment