Disse gulrot- og ingefærmuffinsene er en herlig blanding av saftighet og krydret varme, som smelter i munnen. Muffinsene er laget med finrevet gulrot som gir en naturlig sødme og en myk, fuktig tekstur. Sammen med en liten dose fersk ingefær, får du en behagelig varme som balanserer perfekt med sødmen og tilfører en spennende dybde.

Når muffinsene bakes, fylles kjøkkenet med en varm, krydret duft som umiddelbart gir assosiasjoner til komfort og glede. Den lette honningglasuren på toppen smelter lett og tilfører akkurat passe sødme uten å overvelde smaken. Glasuren har en blank, fristende finish som gir disse muffinsene et ekstra hint av luksus.

Ved hver bit vil du merke den saftige gulroten som gir struktur og et snev av friskhet, samtidig som ingefæren tilfører en liten kick. Muffinsene er perfekte til frokost, en hyggelig ettermiddag med te, eller som en sunnere dessertvariant. Server dem gjerne varme med et dryss hakkede nøtter på toppen for litt ekstra knas og smak.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Gulrot- og Ingefærmuffins Med Honningglasur

Porsjoner: 12 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 200 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Muffinsrøre
  • 2 dl hvetemel eller grovt speltmel
  • 1 dl havremel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts malt kanel
  • 1/2 ts revet fersk ingefær
  • 2 egg
  • 2 dl revet gulrot
  • 1 dl honning eller lønnesirup
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1/2 dl rapsolje eller smeltet kokosolje
  • Honningglasur
  • 1 dl mager kremost
  • 2 ss honning
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 180°C og klargjør et muffinsbrett med papirformer.
  • I en stor bolle, bland hvetemel, havremel, bakepulver, natron, kanel og revet ingefær.
  • I en separat bolle, visp sammen egg, revet gulrot, honning, yoghurt og olje.
  • Hell de våte ingrediensene over de tørre og rør forsiktig til alt er godt blandet. Unngå overmiksing.
  • Fordel røren jevnt i muffinsformene, fyll dem ca. 3/4 fulle.
  • Stek i ovnen i 18-20 minutter, eller til en tannpirker kommer ut ren.
  • La muffinsene avkjøles helt før du påfører glasuren.
  • For glasuren, bland sammen kremost, honning og vaniljeekstrakt til en jevn blanding. Smør på de avkjølte muffinsene.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment