Gyllen gurkemeielatte, ofte kalt “golden milk,” er en nærende og aromatisk drikk som kombinerer krydderets varme med en silkemyk, kremet base. Denne kraftfulle eliksiren har røtter i ayurvedisk tradisjon og er kjent for sine helsebringende egenskaper. Med sin dype gyllengule farge og delikate smak er det en drikk som både beroliger og revitaliserer.

Den milde, jordaktige smaken av gurkemeie balanseres av sødmen fra honning og et subtilt spark fra ingefær og sort pepper. Krydder som kanel og kardemomme tilfører en myk krydret undertone som harmonerer perfekt med den rike melken. Plantebasert melk som havre- eller mandelmelk gir en lett og naturlig sødme som forsterker drikkens mykhet.

Server den gyldne latten i en vakker kopp, toppet med et dryss kanel eller gurkemeiepulver. Nyt den alene som en rolig stund, eller sammen med grove småkaker eller nøttebarer for et komplett, helsebevisst øyeblikk. Gyllen gurkemeielatte er den perfekte følgesvenn på kalde kvelder eller som en beroligende pause midt i en hektisk dag.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Gyllen Gurkemeielatte: En Kopp Gull for Kropp og Sjels Velvære

Porsjoner: 2 Koketid:
Næringsfakta 80 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser
  • 4 dl plantebasert melk (f.eks. havremelk eller mandelmelk)
  • 1 ts gurkemeiepulver
  • ½ ts malt kanel
  • ½ ts revet fersk ingefær eller ¼ ts malt ingefær
  • Smakstilsetning
  • 1 ts honning eller stevia (etter smak)
  • 1 klype sort pepper
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • Pynt (valgfritt)
  • Et dryss kanel eller gurkemeiepulver
  • Litt plantebasert kremfløte

STEG FOR STEG:

  • Varm melk: Hell plantebasert melk i en liten kjele og varm opp på middels varme, uten at det koker.
  • Tilsett krydder: Rør inn gurkemeie, kanel, ingefær og sort pepper. Visp godt for å unngå klumper.
  • Smakstilsetning: Tilsett honning og vaniljeekstrakt, og visp videre til alle ingrediensene er godt blandet.
  • La trekke: Senk varmen og la latten trekke i 2-3 minutter for å frigjøre kryddernes smak.
  • Sil og server: Sil latten gjennom en fin sil for en glatt tekstur. Hell i kopper.
  • Pynt og nyt: Topp med et dryss kanel eller gurkemeiepulver, og server straks

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment