Historien bak oppskriften

Pannekaker har vært en del av vår frokosttradisjon i generasjoner, men denne oppskriften med havremelk gir en moderne og sunnere vri. Havremelk har vokst i popularitet som et plantebasert alternativ til kumelk, og fungerer perfekt i bakverk og frokostretter. Denne oppskriften er inspirert av tradisjonelle pannekaker, men har fått en næringsrik oppgradering med havremel og honning. Den ble en favoritt i familien min etter at vi prøvde den en søndagsmorgen, og den har vært en fast del av helgekosen siden.


Næringstabell per porsjon

NæringMengde per porsjon
Proteiner6 g
Fett8 g
Karbohydrater28 g
Sukker10 g
Fiber4 g
Vitamin D15% av daglig anbefalt inntak
Kalsium20% av daglig anbefalt inntak

Smak og tekstur

Pannekakene har en myk og luftig konsistens, med en lett nøtteaktig smak fra havremelet. Den subtile sødmen fra honningen harmonerer perfekt med de friske bærene og den kremete yoghurten. Når du tar en bit, kjenner du hvordan den delikate balansen mellom søtt, syrlig og kremet smelter sammen i munnen. Kantene får en lett sprøhet etter steking, som gir en fin kontrast til den myke kjernen. Disse pannekakene er en fryd både for ganen og øyet, og de føles lette og friske.


Min erfaring og tips

Jeg elsker å lage disse pannekakene til frokost, spesielt i helgene når jeg har god tid. Jeg husker første gang jeg laget dem for barna mine – de elsket dem! Jeg liker å variere toppingene, noen ganger med nøttesmør og bananer, andre ganger med sesongens bær. Et tips er å la røren hvile i 5–10 minutter før steking for å få enda luftigere pannekaker. Hvis du vil gjøre dem ekstra sunne, kan du tilsette litt chiafrø eller linfrø i røren.


Forslag til tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Friske bærBringebær, blåbær eller jordbær.
Gresk yoghurtGir en kremet tekstur.
NøttesmørØker proteininntaket.
HonningFor en ekstra dose sødme.
FruktkompottPerfekt for en syrlig kontrast.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 220 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pannekaker:
  • 200 g havremel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 1 klype salt
  • 300 ml havremelk
  • 2 egg
  • 2 ss honning
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ss kokosolje eller rapsolje (til steking)
  • Topping (valgfritt):
  • Friske bær (jordbær, blåbær eller bringebær)
  • Gresk yoghurt
  • En liten skvett honning

STEG FOR STEG:

  1. Forbered de tørre ingrediensene:
    • Bland havremel, bakepulver, kanel og salt i en stor bolle.
  2. Lag røren:
    • I en annen bolle, visp sammen havremelk, egg, honning og vaniljeekstrakt. Hell de våte ingrediensene over de tørre, og rør til en jevn røre.
  3. Varm opp stekepannen:
    • Varm opp en non-stick stekepanne på middels varme, og tilsett litt kokosolje eller rapsolje.
  4. Stek pannekakene:
    • Hell ca. 1/4 kopp røre i pannen for hver pannekake. Stek i 2–3 minutter til små bobler vises på overflaten. Snu og stek i ytterligere 2 minutter.
  5. Server:
    • Stable pannekakene på en tallerken og topp med friske bær, en klatt gresk yoghurt, og en skvett honning.
,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment