Fiskekaker er en klassisk norsk rett som kombinerer det beste av havets råvarer i en saftig og smakfull bit. Disse gyllenbrune kakene er laget av fersk fisk, gjerne torsk eller sei, som males og blandes med enkle ingredienser for å skape en luftig og myk tekstur. Når de stekes i pannen, utvikler fiskekakene en sprø overflate som gir et herlig knekk, samtidig som innsiden forblir saftig og delikat.

Aromaen av nybakte fiskekaker fyller kjøkkenet med duften av sjø og lett steking, noe som minner om måltider ved kysten. Smaken er mild, men fyldig, og den balanseres godt med et hint av krydder som gir en subtil dybde. Fiskekakene kan serveres alene med sitron, som en del av et større måltid med potetstappe og smørdampede grønnsaker, eller i et ferskt brød med litt remulade.

For en sunnere variant kan du bruke magrere fisk eller tilsette grønnsaker i farsen. Uansett hvordan de tilberedes, er fiskekaker en allsidig og næringsrik rett som faller i smak hos både barn og voksne.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 200 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • 500g fersk fiskefilet (f.eks. torsk eller sei)
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 egg
  • 2 ss potetmel
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Litt muskatnøtt (valgfritt)
  • Smør eller olje til steking

STEG FOR STEG:

  • Forbered Farsen: Kjør fiskefiletene i en foodprosessor sammen med løk, salt, pepper og muskatnøtt til en jevn blanding.
  • Tilsett Væske: Tilsett egg, potetmel og melk litt etter litt mens maskinen går, til du får en jevn og smidig farse.
  • Form Fiskekakene: Bruk våte hender til å forme farsen til små, flate fiskekaker.
  • Stek Fiskekakene: Varm smør eller olje i en stekepanne på middels varme. Stek fiskekakene i ca. 3-4 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  • Servering: Server fiskekakene varme med potetmos, grønnsaker eller på brød med remulade.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment