Disse hjemmelagde havremuffinsene er en herlig blanding av naturlig sødme og saftige blåbær som eksploderer med smak i hver bit. Med en myk og luftig tekstur på innsiden og en lett gyllen skorpe på utsiden, er disse muffinsene perfekt balansert – både sprø og saftige på samme tid. Havremelet gir en lett nøtteaktig smak, som sammen med den naturlige sødmen fra honningen gir en tilfredsstillende, men ikke overveldende søthet.

Blåbærene tilfører både friskhet og en liten syrlighet som bryter gjennom og komplementerer sødmen fra honningen, og gir et friskt kick i hver bit. Når muffinsene stekes, fylles kjøkkenet med en herlig duft av varme krydder og bakst, som gjør det vanskelig å vente med å sette tennene i dem. Hvert stykke smelter nesten på tungen, samtidig som havre tilfører en litt tyggemotstand og metthetsfølelse.

Disse muffinsene er perfekte som et sunt mellommåltid, frokost eller dessert. De passer ypperlig med en kopp te eller kaffe, eller som en del av en brunsj. Hvis du ønsker en ekstra proteinboost, kan du nyte dem med litt mager yoghurt eller cottage cheese ved siden av.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Hjemmelagde Havremuffins med Blåbær og Honning

Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 150 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Muffinsrøre
  • 2 dl havremel
  • 1 dl hvetemel eller grovt speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts kanel
  • 1/4 ts salt
  • 2 egg
  • 2 ss honning eller sukkerfri sirup
  • 2 dl naturell yoghurt eller mager melk
  • 1 dl friske eller frosne blåbær
  • Topping (valgfritt)
  • Ekstra blåbær for pynt
  • Litt honningdryss

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 180°C og kle et muffinsbrett med papirformer eller smør lett.
  • I en stor bolle, bland sammen havremel, hvetemel, bakepulver, natron, kanel og salt.
  • I en separat bolle, visp sammen egg, honning og yoghurt/melk til en jevn blanding.
  • Hell de våte ingrediensene over de tørre, og rør forsiktig til alt er blandet. Unngå å overmikse.
  • Vend inn blåbærene forsiktig.
  • Fordel røren jevnt i muffinsformene, fyll dem ca. 3/4 fulle.
  • Pynt eventuelt med ekstra blåbær på toppen og en lett dryss av honning.
  • Stek i ovnen i 18-20 minutter, eller til en tannpirker kommer ut ren.
  • La muffinsene avkjøles på rist før servering.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment