Historien bak oppskriften

Påskeharen har vært et symbol på våren og påskefeiring i flere hundre år, og sjokoladeharer har blitt en populær tradisjon verden over. Mens butikkene bugner av påskegodt, elsker jeg å lage mine egne små påskesnacks – både for å unngå unødvendige tilsetningsstoffer og for å skape noe morsomt og hjemmelaget. Disse hvite sjokoladehareørene med kokos er inspirert av klassiske kokoskonfekter, men med en søtere og mildere smak som passer perfekt til påskefeiringen. De er sprø utenpå, myke inni og smelter i munnen – akkurat slik et påskegodteri skal være. Barna elsker å hjelpe til med pyntingen, og de blir et vakkert innslag på påskebordet.


Næringsinnhold per porsjon

NæringsstoffMengdeViktige vitaminer og mineraler
KalorierCa. 140 kcalVitamin E, magnesium, kalsium
Proteiner3 gViktig for muskelbygging
Fett9 gSunt fett fra kokos og nøtter
Karbohydrater12 gNaturlig søtning fra honning
Fiber2 gGodt for fordøyelsen

Smak og tekstur

Når jeg tar en bit av disse hareørene, kjenner jeg først et tynt lag sprø, hvit sjokolade som smelter forsiktig på tungen. Deretter kommer den myke, nesten luftig kremete kokosfyllet, som har akkurat passe sødme fra honning og en varm undertone av vanilje. Den lette knasen fra kokosflakene gir en spennende kontrast til den silkemyke sjokoladen, mens en klype havsalt fremhever de naturlige smakene. En liten dekorasjon av frysetørket bær eller hakkede nøtter gir en ekstra dimensjon – både i smak og utseende. Hver bit er en kombinasjon av søtt, sprøtt og kremet, og det er nesten umulig å stoppe etter én.


Mine erfaringer, tips og minner

Jeg husker første gang jeg laget disse til påskebordet – de forsvant på få minutter, og jeg måtte lage en ny porsjon før middagen var ferdig! Det fine med denne oppskriften er at den er enkel og fleksibel. Noen ganger lager jeg en voksenvariant med mørk sjokolade og litt revet appelsinskall i kokosmassen. Andre ganger tilsetter jeg en klype kanel eller bruker mandelmelk istedenfor kokosmelk for en mildere smak. Mitt beste tips er å bruke en god kvalitet på hvit sjokolade, for det gir en ekstra kremet og fyldig smak. Jeg liker også å pakke inn noen av disse i små cellofanposer og gi dem bort som en søt, hjemmelaget påskegave.


Forslag til tilbehør

TilbehørHvorfor det passer
Friske jordbærGir en frisk kontrast til den søte sjokoladen
Hakkede pistasjnøtterGir ekstra tekstur og en nøtteaktig smak
FlaksaltFremhever sjokoladens komplekse smaker
Mørk sjokoladedrizzleGir en balansert sødme og et elegant preg
KokosflakForsterker kokossmaken og gir ekstra crunch

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 140 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Sjokoladehareører
  • 200 g hvit sjokolade (sukkerfri om ønskelig)
  • 1 ts kokosolje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 klype havsalt
  • Kokosfyll
  • 100 g kokosflak eller revet kokos
  • 2 ss honning eller lønnesirup
  • 1 ss kokosmelk
  • ½ ts kanel (valgfritt)
  • Dekor
  • Frysetørkede bringebær eller jordbær
  • Hakkede nøtter eller mandelflak
  • Smeltet mørk sjokolade til detaljer

STEG FOR STEG:

  • Smelt hvit sjokolade
    Hakk sjokoladen og smelt den forsiktig over vannbad sammen med kokosolje. Rør inn vaniljeekstrakt og en klype havsalt.

  • Lag kokosfyllet
    Bland kokosflak, honning og kokosmelk i en bolle. Tilsett kanel hvis du ønsker litt ekstra smak.

  • Form hareører
    Bruk en skje til å lage små ovale former av kokosmassen på et bakepapir. Trykk dem lett sammen slik at de holder formen.

  • Dypp i sjokolade
    Bruk en gaffel eller en skje til å dyppe kokosørene i den smeltede hvite sjokoladen. La overflødig sjokolade renne av før du legger dem tilbake på bakepapiret.

  • Dekorer og avkjøl
    Strø over frysetørkede bær, hakkede nøtter eller bruk smeltet mørk sjokolade til å lage små detaljer som gir ørene et mer lekent utseende. Sett dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

  • Servering og oppbevaring
    Oppbevar hareørene i en lufttett boks i kjøleskapet. De holder seg ferske i opptil en uke.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment