Historien bak oppskriften
Marshmallows har vært en favoritt blant barn og voksne i generasjoner. Opprinnelig ble de laget av saften fra legestokkrose-planten, men i dag lages de stort sett med gelatin og sukker. Påsken er en perfekt tid for å lage hjemmelagde marshmallows, og disse små kyllingene er både morsomme å lage og litt sunnere enn de du kjøper i butikken.
Jeg begynte å lage disse marshmallow-kyllingene for noen år siden da jeg ønsket et alternativ til det tradisjonelle påskegodteriet. Jeg ville ha noe som var naturlig søtet og uten kunstige farger. Med honning, vanilje og en lett kokos-topping ble resultatet perfekt! Barna mine elsker dem, og vi gjør det til en påsketradisjon å lage disse sammen.
Næringsinnhold per porsjon
Næringsstoff | Mengde | Viktige vitaminer og mineraler |
---|---|---|
Kalorier | Ca. 90 kcal | Vitamin B6, magnesium |
Proteiner | 3 g | Viktig for muskelvekst |
Fett | 2 g | Sunt fett fra kokos |
Karbohydrater | 18 g | Naturlig søtning fra honning |
Fiber | 1 g | Bra for fordøyelsen |
Smak og tekstur
Disse marshmallow-kyllingene er luftige, lette og har en deilig naturlig sødme fra honning. De smelter i munnen og har en fløyelsmyk konsistens, som blir enda bedre med det lille knaset fra kokosflakene på utsiden. Vaniljen gir en mild, varm smak, og den naturlige gulfargen fra gurkemeie gir et festlig utseende uten å påvirke smaken.
Jeg elsker hvordan de små kyllingene får en perfekt balanse mellom søtt og lett syrlig når jeg serverer dem med friske bær. Det er nesten umulig å spise bare én, og barna synes alltid det er like morsomt å bite av “nebbene” først!
Mine erfaringer, tips og minner
Første gangen jeg laget disse marshmallow-kyllingene, var det en blanding av kaos og glede på kjøkkenet. Barna mine ville dyppe dem i alt mulig – fra sjokolade til nøtter – og resultatet ble en hel familie av unike påskekyllinger.
Mitt beste tips er å bruke en god håndmikser og være tålmodig når du visper marshmallow-massen – jo luftigere den blir, jo bedre resultat får du. Hvis du vil ha en ekstra spennende smak, kan du tilsette litt appelsinsaft i røren. Jeg har også prøvd å rulle dem i finrevet mørk sjokolade i stedet for kokos, og det gir en utrolig god kontrast til den myke konsistensen.
Forslag til tilbehør
Tilbehør | Hvorfor det passer |
---|---|
Friske jordbær | Gir en syrlig kontrast til sødmen |
Pisket kokosfløte | En luftig og naturlig søt topping |
Hakkede mandler | Gir ekstra tekstur og en nøtteaktig smak |
Revet appelsinskall | Tilfører friskhet og en deilig aroma |
Mørk sjokolade | Gir en balansert bitterhet til de søte smakene |

INGREDIENSER:
- Marshmallow-blanding
- 2 dl vann
- 3 ss honning eller lønnesirup
- 2 ss gelatinpulver
- 1 ts vaniljeekstrakt
- Gul kokos-topping
- 1 dl revet kokos
- ½ ts gurkemeie eller naturlig gul konditorfarge
- Dekorering
- 12 små sjokoladebiter eller smeltet mørk sjokolade til øyne
- Små biter av tørket mango eller appelsinskall til nebb
STEG FOR STEG:
Forbered gelatinblandingen
Hell halvparten av vannet i en stor bolle og dryss gelatinpulver over. La det svelle i 5 minutter.Lag sirupen
Kok opp resten av vannet med honning i en liten kjele. La det småkoke i ca. 5 minutter til det tykner litt.Visp marshmallow-massen
Hell den varme sirupen i gelatinblandingen mens du visper med en elektrisk mikser. Tilsett vaniljeekstrakt og visp i 10–12 minutter til blandingen er lys og luftig.Form kyllingene
Bruk to spiseskjeer og legg små topper av marshmallow-massen på bakepapir. Form dem forsiktig til små kyllinger.Lag den gule kokos-toppingen
Bland revet kokos med gurkemeie eller gul konditorfarge.Dekorer kyllingene
Rull marshmallow-kyllingene forsiktig i den gule kokosblandingen. Bruk små sjokoladebiter til øyne og tørket mango eller appelsinskall som nebb.La dem stivne
La marshmallow-kyllingene hvile i romtemperatur i minst 3 timer. Deretter er de klare til servering!
Kommentarer