Historien bak oppskriften

Marshmallows har vært en favoritt blant barn og voksne i generasjoner. Opprinnelig ble de laget av saften fra legestokkrose-planten, men i dag lages de stort sett med gelatin og sukker. Påsken er en perfekt tid for å lage hjemmelagde marshmallows, og disse små kyllingene er både morsomme å lage og litt sunnere enn de du kjøper i butikken.

Jeg begynte å lage disse marshmallow-kyllingene for noen år siden da jeg ønsket et alternativ til det tradisjonelle påskegodteriet. Jeg ville ha noe som var naturlig søtet og uten kunstige farger. Med honning, vanilje og en lett kokos-topping ble resultatet perfekt! Barna mine elsker dem, og vi gjør det til en påsketradisjon å lage disse sammen.


Næringsinnhold per porsjon

NæringsstoffMengdeViktige vitaminer og mineraler
KalorierCa. 90 kcalVitamin B6, magnesium
Proteiner3 gViktig for muskelvekst
Fett2 gSunt fett fra kokos
Karbohydrater18 gNaturlig søtning fra honning
Fiber1 gBra for fordøyelsen

Smak og tekstur

Disse marshmallow-kyllingene er luftige, lette og har en deilig naturlig sødme fra honning. De smelter i munnen og har en fløyelsmyk konsistens, som blir enda bedre med det lille knaset fra kokosflakene på utsiden. Vaniljen gir en mild, varm smak, og den naturlige gulfargen fra gurkemeie gir et festlig utseende uten å påvirke smaken.

Jeg elsker hvordan de små kyllingene får en perfekt balanse mellom søtt og lett syrlig når jeg serverer dem med friske bær. Det er nesten umulig å spise bare én, og barna synes alltid det er like morsomt å bite av “nebbene” først!


Mine erfaringer, tips og minner

Første gangen jeg laget disse marshmallow-kyllingene, var det en blanding av kaos og glede på kjøkkenet. Barna mine ville dyppe dem i alt mulig – fra sjokolade til nøtter – og resultatet ble en hel familie av unike påskekyllinger.

Mitt beste tips er å bruke en god håndmikser og være tålmodig når du visper marshmallow-massen – jo luftigere den blir, jo bedre resultat får du. Hvis du vil ha en ekstra spennende smak, kan du tilsette litt appelsinsaft i røren. Jeg har også prøvd å rulle dem i finrevet mørk sjokolade i stedet for kokos, og det gir en utrolig god kontrast til den myke konsistensen.


Forslag til tilbehør

TilbehørHvorfor det passer
Friske jordbærGir en syrlig kontrast til sødmen
Pisket kokosfløteEn luftig og naturlig søt topping
Hakkede mandlerGir ekstra tekstur og en nøtteaktig smak
Revet appelsinskallTilfører friskhet og en deilig aroma
Mørk sjokoladeGir en balansert bitterhet til de søte smakene

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 90 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Marshmallow-blanding
  • 2 dl vann
  • 3 ss honning eller lønnesirup
  • 2 ss gelatinpulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Gul kokos-topping
  • 1 dl revet kokos
  • ½ ts gurkemeie eller naturlig gul konditorfarge
  • Dekorering
  • 12 små sjokoladebiter eller smeltet mørk sjokolade til øyne
  • Små biter av tørket mango eller appelsinskall til nebb

STEG FOR STEG:

  1. Forbered gelatinblandingen
    Hell halvparten av vannet i en stor bolle og dryss gelatinpulver over. La det svelle i 5 minutter.

  2. Lag sirupen
    Kok opp resten av vannet med honning i en liten kjele. La det småkoke i ca. 5 minutter til det tykner litt.

  3. Visp marshmallow-massen
    Hell den varme sirupen i gelatinblandingen mens du visper med en elektrisk mikser. Tilsett vaniljeekstrakt og visp i 10–12 minutter til blandingen er lys og luftig.

  4. Form kyllingene
    Bruk to spiseskjeer og legg små topper av marshmallow-massen på bakepapir. Form dem forsiktig til små kyllinger.

  5. Lag den gule kokos-toppingen
    Bland revet kokos med gurkemeie eller gul konditorfarge.

  6. Dekorer kyllingene
    Rull marshmallow-kyllingene forsiktig i den gule kokosblandingen. Bruk små sjokoladebiter til øyne og tørket mango eller appelsinskall som nebb.

  7. La dem stivne
    La marshmallow-kyllingene hvile i romtemperatur i minst 3 timer. Deretter er de klare til servering!

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment