Historien bak iskrem med kondensert melk

Iskrem laget med kondensert melk er en genial oppfinnelse fra hjemmekokker som ønsket å lage iskrem uten en iskremmaskin. Metoden ble raskt populær fordi den er enkel, rask og gir et fantastisk resultat. Jeg oppdaget oppskriften for noen år siden da jeg lette etter en dessert som både var enkel og imponerende. Ved å tilsette egne smakstilsetninger som bær eller nøtter, kan man skape en personlig vri på denne klassikeren. Dette har blitt en fast dessert hjemme hos meg – en sikker vinner både hos familien og når vi har gjester.


Næringstabell per porsjon

NæringMengde per porsjon
Proteiner5 g
Fett9 g
Karbohydrater20 g
Fiber1 g
Vitamin D10% av anbefalt daglig inntak
Kalsium15%
Vitamin B128%
Jern2%

Smak og tekstur

Jeg elsker hvordan denne iskremen kombinerer kremet fylde og en silkemyk tekstur som smelter i munnen. Søtheten fra den kondenserte melken er perfekt balansert, spesielt hvis man legger til syrlige bær eller litt mørk sjokolade. Smaken er rik og fyldig, men samtidig lett nok til å nytes på en varm sommerdag. Teksturen blir ekstra spennende hvis du tilsetter hakkede nøtter for litt crunch, eller bær som gir en frisk kontrast til den kremete basen. Hver skje føles som en liten luksus.


Mine erfaringer og tips

Jeg husker første gang jeg laget denne iskremen – det var til en bursdag, og alle gjestene var imponerte over hvor deilig og enkel den var. Jeg liker å eksperimentere med smakene og har blant annet prøvd å tilsette litt kanel og muskatnøtt for en vinterlig vri. Et tips er å bruke friske, modne bær for en naturlig sødme og å fryse iskremen i porsjonsformer for enkel servering. Det er også gøy å involvere barna i å velge smakstilsetninger – det blir alltid en hit!


Forslag til tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Friske bærJordbær, bringebær eller blåbær for en syrlig kontrast.
Hakkede nøtterValnøtter eller mandler for crunch.
Mørk sjokoladeRevet eller hakket, gir en bitter kontrast.
Hjemmelaget bærsausKokte bær med litt honning for en naturlig søt saus.
KaramellsausFor en ekstra dekadent touch.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 6 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 220 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 3 dl lettpisket kremfløte
  • 1 boks lett kondensert melk (ca. 400 g)
  • 1 ts ekte vaniljeekstrakt
  • Smakstilsetninger (valgfritt):
  • 100 g friske bær (jordbær, bringebær, blåbær)
  • 50 g mørk sjokolade, hakket
  • 2 ss hakkede nøtter (valnøtter eller mandler)

STEG FOR STEG:

  • Pisk fløten: Pisk kremfløten til den danner myke topper. Pass på at du ikke pisker for hardt.
  • Bland ingrediensene: I en stor bolle, bland kondensert melk med vaniljeekstrakt. Vend forsiktig inn den piskede fløten med en slikkepott, slik at blandingen forblir luftig.
  • Tilsett smakstilsetninger: Rør forsiktig inn ønsket smakstilsetning som bær eller hakket sjokolade.
  • Hell i form: Hell blandingen i en brødform eller en egnet fryseform. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
  • Frys: Dekk formen med plastfolie og sett i fryseren i minst 4 timer, eller til iskremen er fast.
  • Servering: Bruk en varm iskremøse for å lage fine kuler. Server i dessertskåler med ekstra topping etter ønske.
,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment