Aromatisk japansk ramen med soyamarinert egg

Ramen har en spennende historie som startet i Kina og fant veien til Japan tidlig på 1900-tallet. Det var i Japan at retten virkelig utviklet seg til en ikonisk nudelsuppe med dype smaker og utallige variasjoner. Fra den rike tonkotsu-ramen med fyldig kraft til lettere shoyu-ramen basert på soyasaus, har denne retten vunnet hjerter over hele verden. I dag finnes det egne ramen-restauranter, og flere lager denne retten hjemme for å gjenskape den autentiske smaken. Jeg elsker hvor allsidig ramen er – den kan tilpasses sesongen, humøret og de råvarene jeg har tilgjengelig.


Næring og vitaminer per porsjon

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Ramen-nudlerB-vitaminer, fiber2,51,07,0
Soyamarinert eggB12, jern, protein5,00,56,0
SpinatJern, C-vitamin0,40,32,2
KyllingB6, protein8,50,022,0
SesamfrøE-vitamin, sunt fett4,50,22,1

Smak og tekstur

En skål med hjemmelaget ramen er en eksplosjon av smak og tekstur. Kraften har en dyp umamismak fra soyasaus, ingefær og hvitløk, mens nudlene gir en deilig tyggemotstand. Det soyamarinerte egget har en silkemyk kjerne som smelter i munnen, og spinaten gir en frisk kontrast. Sprø vårløk og sesamfrø tilfører litt krønsj, mens en skvett lime frisker opp suppen. Jeg elsker hvordan alle elementene smelter sammen, og hvordan hver skje bringer en perfekt kombinasjon av salt, sødme og lett syrlighet. Det er en rett som både varmer og metter, uten å føles tung.


Mine minner og erfaringer med ramen

Første gang jeg smakte ramen var på en japansk restaurant, og jeg ble umiddelbart forelsket i den dype kraften og de perfekt kokte nudlene. Da jeg prøvde å lage den hjemme, skjønte jeg at hemmeligheten ligger i tid og balanse – kraften må få trekke lenge nok, og ingrediensene må harmonere. Nå lager jeg ofte ramen hjemme, og den har blitt en stor favoritt i familien. Mitt beste tips er å marinere eggene over natten for ekstra smak, og å bruke ferske nudler hvis du har mulighet. Noen ganger tilsetter jeg ekstra grønnsaker for å gjøre den enda sunnere.


Hva passer til ramen?

TilbehørHvorfor passer det?
KimchiGir et fermentert, syrlig spark til den fyldige suppen
Syltet ingefærRenser ganen og tilfører friskhet
EdamameGir ekstra protein og en nøtteaktig smak
Dampet dumplingsEn lett siderett som utfyller ramen
IngefærteVarmer og balanserer de kraftige smakene

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Buljong:
  • 1 liter kylling- eller grønnsakskraft
  • 3 ss soyasaus (saltredusert)
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts revet ingefær
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts misopasta
  • Soyamarinert egg:
  • 4 egg
  • 1 dl soyasaus
  • ½ dl vann
  • 1 ss honning eller moste dadler
  • ½ ts riseddik
  • Ramen og topping:
  • 300 g fullkornsnudler
  • 100 g spinat eller bok choy
  • 1 vårløk, finsnittet
  • 1 gulrot, julienne-snittet
  • 200 g kylling eller tofu, i skiver
  • Sesamfrø til garnityr
  • Limebåter til servering

STEG FOR STEG:

  1. Lag soyamarinert egg: Kok eggene i sju minutter for en kremet kjerne. Avkjøl i kaldt vann og skrell forsiktig. Bland soyasaus, vann, honning og riseddik i en bolle og legg eggene i marinaden. Sett i kjøleskap i minst 30 minutter.

  2. Kok kraften: Varm sesamolje i en kjele. Fres hvitløk og ingefær i et minutt. Tilsett kraft, soyasaus, riseddik og misopasta, og la det småkoke i ti minutter.

  3. Kok nudlene: Følg anvisningen på pakken, og skyll dem i kaldt vann for å unngå at de klistrer seg sammen.

  4. Forbered toppingen: Stek kylling eller tofu til det er gyllent. Skjær vårløk og gulrot i tynne strimler.

  5. Monter ramen: Fordel nudler i boller, hell over varm buljong og legg på spinat, gulrot, vårløk og kylling eller tofu.

  6. Servering: Del eggene i to og legg dem på toppen. Dryss over sesamfrø og server med limebåter.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment