Syltet blomkål er et fargerikt og smakfullt tilbehør som kombinerer sprø tekstur med en frisk og krydret lake. Når blomkålbitene syltes sammen med krydder som hvitløk, dill og pepperkorn, utvikler de en deilig balanse av syrlighet og naturlig sødme, noe som gjør dem til en perfekt smakstilsetning til mange retter.

Den syrlige eddikduften blander seg med duften av krydder når glasset åpnes, og de sprø bitene av blomkål gir en tilfredsstillende knasende lyd når de spises. Smaken er mildt syrlig og krydret, med blomkålens subtile jordaktighet som en behagelig base.

Server syltet blomkål som tilbehør til stekt fisk, kylling, eller som en del av en smaksrik tapastallerken. Disse hjemmelagde syltede blomkålbitene er både næringsrike og dekorative, samtidig som de er laget uten unødvendige tilsetningsstoffer eller overflødig sukker.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Hjemmelaget Syltet Blomkål

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 25 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Basis:
  • 1 middels blomkålhode (ca. 500 g), delt i små buketter
  • Lake:
  • 3 dl eddik (7 %)
  • 2 dl vann
  • 1 ½ ss honning eller sukkererstatning
  • 1 ½ ts salt
  • Krydder:
  • 3 fedd hvitløk, skåret i skiver
  • 1 ts hele pepperkorn
  • 1 ts sennepsfrø
  • 2–3 laurbærblad
  • 1 liten bunt dill (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Forbered blomkålen: Skyll blomkålbukettene grundig i kaldt vann og la dem tørke.
  • Lag laken: Kok opp eddik, vann, honning eller sukkererstatning og salt i en kjele. La småkoke i 2 minutter for å blande smakene.
  • Tilsett krydder: Ha hvitløk, pepperkorn, sennepsfrø og laurbærblad i steriliserte glass. Legg deretter blomkålbukettene i glassene.
  • Hell over lake: Hell den varme laken over blomkålen til den er helt dekket. La det være ca. 1 cm plass til kanten.
  • Lukk glassene: Fest lokkene godt, men ikke for stramt.
  • Hermetisering (valgfritt): For lengre holdbarhet, sett glassene i en kjele med vann som dekker dem, og kok i 10 minutter.
  • Avkjøl og oppbevar: La glassene avkjøles til romtemperatur før de settes i kjøleskapet. La blomkålen trekke i minst 24 timer før servering. Smaken blir enda bedre etter noen dager.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment