Syltet ingefær er en delikat balanse av søtt, syrlig og krydret, og den myke teksturen gjør den til en perfekt følgesvenn til sushi, salater og asiatiske retter. Når fersk ingefær syltes i en lett, søtet eddiklake, bevares dens karakteristiske varme samtidig som smaken blir mildere og mer kompleks.

Når glasset åpnes, fylles luften av en frisk, syrlig duft med ingefærens skarpe undertoner. De tynne skivene har en silkemyk tekstur, og smaken er fyldig, med en oppfriskende kombinasjon av sødme og lett krydder. Syltet ingefær tilfører et spennende smakselement til både enkle og avanserte retter.

Server syltet ingefær som tilbehør til sushi eller som en del av en frisk salat. Den kan også brukes som en topping på bowls eller wraps for et ekstra kick. Denne oppskriften bruker naturlige ingredienser og minimal sukker, noe som gjør den til et sunnere alternativ til butikkjøpte varianter.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Hjemmelaget Syltet Ingefær

Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 15 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Basis:
  • 150 g fersk ingefær, skrelt og skåret i tynne skiver
  • Lake:
  • 1 dl riseddik eller eplecidereddik
  • 1 dl vann
  • 1 ss honning eller lønnesirup
  • 1/2 ts salt

STEG FOR STEG:

  • Forbered ingefæren: Skrell ingefæren med en skje eller en grønnsaksskreller, og skjær den i tynne skiver med en mandolin eller skarp kniv.
  • Forvell ingefæren: Kok opp en kjele med vann og forvell ingefærskivene i 1–2 minutter. Skyll dem deretter i kaldt vann og la dem renne godt av.
  • Lag laken: Kok opp riseddik, vann, honning og salt i en kjele. Rør til honningen er oppløst, og ta kjelen av varmen.
  • Fyll glassene: Legg ingefærskivene i steriliserte glass og hell den varme laken over til ingefæren er helt dekket. La det være ca. 1 cm plass til kanten.
  • Lukk glassene: Fest lokkene godt og la glassene avkjøles til romtemperatur.
  • Oppbevaring: Sett glassene i kjøleskapet og la ingefæren trekke i minst 24 timer før servering. Smaken blir best etter 2–3 dager.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment