Hjemmelaget tomatsuppe: Fyldig og silkemyk suppe med frisk basilikum. Perfekt til middag eller forrett.

Hjemmelaget tomatsuppe er en klassiker som oser av varme og komfort. Når tomatene kokes sammen med hvitløk, løk og grønnsaksbuljong, fylles kjøkkenet med en innbydende aroma som er både søt og syrlig. Suppen blendes til en silkemyk konsistens som nærmest smelter på tungen, og toppes med fersk basilikum som gir en herlig urteaktig friskhet.

Den dype rødfargen til tomatsuppen, kombinert med et dryss av grønn basilikum, gjør den til et visuelt mesterverk. Suppens smak er en perfekt balanse mellom naturlig sødme fra tomatene og en lett syrlighet, forsterket av en klype sukker og en skvett fløte for ekstra kremet fylde.

Serveres gjerne med nybakt brød eller sprø ostesmørbrød for å fullføre måltidet. Hver skje bringer frem en følelse av hjemmekos, enten det er en rask hverdagsmiddag eller en hyggelig forrett til en større middag.

Hjemmelaget tomatsuppe er en rett som er enkel å lage, men full av komplekse smaker. Den er både sunn og tilfredsstillende, og kan tilpasses med ekstra ingredienser som chili, fløte eller parmesan for variasjon.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 200 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedrett:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 800 g hakkede tomater (2 bokser)
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 ts sukker
  • 1 dl fløte (valgfritt)
  • Salt og pepper etter smak
  • Topping:
  • 2 ss fersk basilikum, hakket
  • Parmesanost (valgfritt)
  • Til servering:
  • Ferskt brød eller ostesmørbrød

STEG FOR STEG:

  1. Sauter løk og hvitløk: Varm olivenolje i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og stek på middels varme til løken er myk og gjennomsiktig.
  2. Tilsett tomater og buljong: Ha i hakkede tomater, grønnsaksbuljong og sukker. Kok opp, senk varmen, og la det småkoke i 15 minutter.
  3. Blend suppen: Bruk en stavmikser eller blender for å blende suppen til en glatt konsistens.
  4. Juster smaken: Rør inn fløte for en kremet suppe, og smak til med salt og pepper.
  5. Server: Øs suppen opp i boller, topp med fersk basilikum og parmesan. Server med ferskt brød eller ostesmørbrød.
,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment