Hjerteformet hjemmelaget pizza – en romantisk klassiker

Pizza har sin opprinnelse i Italia og har blitt en verdensfavoritt. Den er perfekt for spesielle anledninger som Valentinsdagen, der man kan lage en hjerteformet versjon for en ekstra romantisk touch. Hjemmelaget pizza gir frihet til å velge sunne ingredienser og sette sitt eget preg på smakene. Denne oppskriften kombinerer en tynn, sprø bunn med en fyldig tomatsaus, smeltet mozzarella og smakfulle toppinger. Jeg elsker hvor enkelt det er å lage noe så godt fra bunnen av. Når pizzaen steker i ovnen, sprer duften av hvitløk, oregano og nybakt bunn seg i hele kjøkkenet – en sikker måte å skape en varm og koselig stemning.


Næringsinnhold per porsjon

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
Sammalt hveteB-vitaminer, Jern2 g0,5 g5 g
MozzarellaKalsium, B1210 g0 g7 g
TomatsausC, Kalium0 g2 g1 g
ParmaskinkeJern, Sink5 g0 g8 g
RuccolaK, Folat0 g0 g1 g

Smak og tekstur

Denne pizzaen kombinerer sprø bunn, myk ost og friske topper. Den varme tomatsausen gir en deilig balanse mellom syrlighet og sødme, mens mozzarellaen smelter til en kremet, litt seig tekstur. Parmaskinken tilfører en salt og delikat smak, som balanseres perfekt av de søte cherrytomatene og den litt bitre ruccolaen. Jeg elsker hvordan hver bit har både sprø, kremete og friske elementer. Litt balsamicoglaze på toppen gir en spennende kontrast og en raffinert avslutning.


Mine erfaringer, tips og minner om oppskriften

Hjemmelaget pizza har alltid vært en favoritt hos meg, spesielt til koselige helgekvelder. Jeg husker første gang jeg lagde en hjerteformet pizza – det var en Valentinsdag, og jeg ville overraske mannen min. Det ble en suksess, ikke bare på grunn av smaken, men fordi det var så gøy å lage den sammen. Jeg har lært at en god pizzadeig trenger tid til å heve for best mulig tekstur. Jeg bruker alltid en pizzastein eller en forvarmet stekeplate for å få den sprø bunnen jeg elsker. Et lite dryss av ferske urter rett før servering løfter smaken enda et hakk.


Forslag til tilbehør

TilbehørSmakskombinasjon
Grønn salatFrisk kontrast
RødvinFruktig balanse
HvitløksdressingKremet og mild
Ovnsbakte olivenSalt og aromatisk
Hjemmelaget brusFrisk og lett

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 550 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pizzabunn
  • 200 g sammalt hvete eller pizzamel
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 dl lunkent vann
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ts havsalt
  • Tomatsaus
  • 1 boks knuste tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • ½ ts havsalt
  • ¼ ts pepper
  • Topping
  • 100 g mozzarella, revet
  • 50 g parmaskinke eller spekeskinke
  • 6 stk cherrytomater, delt i to
  • 1 håndfull ruccola
  • 1 ss balsamicoglaze

STEG FOR STEG:

  • Lag deigen ved å blande mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt i 5–7 minutter til deigen er smidig. Dekk til og la heve i 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 220°C og sett inn en stekeplate eller pizzastein.
  • Lag tomatsausen ved å varme opp olivenolje i en kjele. Fres hvitløk lett før du tilsetter tomater, tomatpuré, oregano, salt og pepper. La småkoke i 10 minutter.
  • Kjevle ut deigen til en sirkel og form den forsiktig til et hjerte. Legg den på bakepapir.
  • Fordel tomatsausen jevnt over bunnen og dryss over mozzarella.
  • Stek pizzaen på varm stekeplate i 12–15 minutter til osten er smeltet og kantene er sprø.
  • Topp med parmaskinke, cherrytomater og ruccola. Drypp over balsamicoglaze før servering.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment