1. Historie

Italiensk kyllingpasta er en rett som kombinerer det beste fra det italienske kjøkken: saftige kyllingbiter, smakfulle tomater og aromatisk basilikum. Retten er inspirert av tradisjonelle italienske smaker, hvor ferske råvarer står i fokus. Den har blitt populær over hele verden som en hverdagsfavoritt, perfekt for travle familier og samtidig elegant nok til å servere til gjester. Denne varianten har en kremet saus med et hint av hvitløk og parmesan som gir den ekstra luksuriøse smaken.


2. Næringstabell

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
KyllingfiletB6, B12, Niacin3.60.031.0
FullkornspastaB1, B3, Folat1.82.08.0
TomaterC, K, A0.22.60.9
BasilikumK, C, A0.10.10.3
ParmesanostKalsium, B127.00.38.0
OlivenoljeE, K14.00.00.0
HvitløkC, B60.00.10.3

3. Smak og tekstur

Denne retten har en rik og balansert smak med kremete og fyldige toner fra parmesanen, saftigheten fra kyllingen, og syrligheten fra tomatene. Basilsikum gir en frisk og aromatisk finish som løfter retten til nye høyder. Pastaens al dente tekstur sammen med mørt kyllingkjøtt skaper en harmonisk opplevelse. Hvitløk og olivenolje tilfører dybde og kompleksitet til hver bit.


4. Min erfaring, tips og minner

Denne retten minner meg om sene middager med familien rundt bordet, hvor vi alltid ender opp med å diskutere hvem som får den siste porsjonen. Jeg elsker å lage denne retten på travle hverdager, fordi den føles som en liten luksus uten å være komplisert. Mitt tips er å bruke fersk basilikum og kvalitetsparmesan – det gjør hele forskjellen. Noen ganger tilsetter jeg en klype chiliflak for litt ekstra varme, spesielt på kalde vinterkvelder.


5. Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
HvitløksbrødPerfekt til å suge opp den deilige sausen.
Grønn salatLett og frisk for å balansere rettens fylde.
Italiensk rødvinEn Chianti eller Valpolicella passer utmerket.
Ovnsstekte grønnsakerGode som et varmt, rustikt tilbehør.
PestoKan serveres som en liten smakstilsetning.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pasta og kylling:
  • 300 g pasta (f.eks. penne eller fusilli)
  • 400 g kyllingbryst, i biter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts hvitløkspulver
  • Salt og pepper etter smak
  • Kremet tomatsaus:
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 dl matfløte eller plantebasert fløte
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1/2 ts rød pepperflak (valgfritt)
  • 50 g parmesan, revet
  • Topping:
  • Fersk basilikum, hakket
  • Ekstra parmesan

STEG FOR STEG:

  • Kok pasta:
    • Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet og sett til side.
  • Stek kylling:
    • Varm opp olivenolje i en stor stekepanne. Krydre kyllingbitene med oregano, hvitløkspulver, salt og pepper. Stek til kyllingen er gjennomstekt og gyllen. Ta ut av pannen og sett til side.
  • Lag sausen:
    • I samme panne, tilsett olivenolje og stek løken til den er myk. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 minutt.
    • Hell i hermetiske tomater og la det småkoke i 10 minutter. Bruk en stavmikser om du ønsker en jevnere saus.
    • Rør inn fløten, basilikum og eventuelt rød pepperflak. Smak til med salt og pepper.
  • Kombiner:
    • Tilsett pastaen og kyllingbitene i sausen. Rør godt slik at alt blir dekket av sausen. La det varme i 2–3 minutter.
  • Server:
    • Anrett retten i dype tallerkener, topp med fersk basilikum og revet parmesan. Server umiddelbart.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment