Kjøttboller i Karri – En Smakfull Middagsrett med Eksotisk Touch

Kjøttboller i karri er en herlig kombinasjon av saftige kjøttboller og en kremet, aromatisk karrisaus. Retten kombinerer nordiske tradisjoner med et hint av eksotiske kryddere og passer perfekt til hverdagsmiddager eller spesielle anledninger. Jeg elsker denne retten for dens varme smaker og muligheten til å tilpasse styrken på krydderet etter egen smak.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Kjøttdeig (storfe/svin)B-vitaminer, Jern20026
EggVitamin B12, D, Jern1117
LøkVitamin C, B60.110.9
Karri (krydderblanding)Vitamin C, Antioksidanter000
Kokosmelk (eller fløte)Vitamin D, B122022

Smak og Tekstur

Kjøttboller i karri byr på en deilig balanse mellom varme kryddersmaker og en kremet, mild saus. De saftige kjøttbollene tilfører retten fylde og tekstur, mens karrisausen gir en aromatisk dybde som balanserer sødme og krydder. Jeg elsker hvordan retten føles både eksotisk og hjemmekoselig på samme tid.


Mine Erfaringer og Tips

Kjøttboller i karri er en favoritt når jeg vil lage noe litt annerledes til middag. En gang eksperimenterte jeg med å tilsette finhakket ingefær i sausen – det ga en frisk og krydret undertone. Mitt beste tips er å bruke en mild karri for hele familien og heller justere styrken med chili for dem som liker det sterkere. Server gjerne med ris eller naanbrød for å suge opp den deilige sausen.


Forslag til Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
JasminrisKlassisk følge som absorberer sausen perfekt
NaanbrødGir en herlig kontrast med sprø og myke biter
Dampede grønnsakerLett og sunt tillegg
MangochutneySøtt og syrlig tilbehør
Frisk korianderDekorativt og tilfører frisk smak

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Kremet rød karri med saftige kjøttboller og friske grønnsaker

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 340 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kjøttboller
  • 700 g kjøttdeig
  • 3 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • 15 g fersk persille
  • 3 ss brødsmuler
  • 50 ml vann
  • Karri
  • 4 fedd hvitløk
  • 30 g fersk ingefær
  • 1 liten løk
  • 1 liten gulrot
  • 1 rød paprika
  • 1 liten aubergine
  • 1 ss rød karri-pasta eller paprikapulver (mildere)
  • 400 g hakkede tomater
  • 400 ml kokosmelk
  • Salt og sukker etter smak
  • 30 g frisk persille

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 190°C. Bland kjøttdeig med hvitløk, brødsmuler, persille, vann, salt og pepper. Form små kjøttboller og stek i 15 minutter.
  • I en stor panne, varm olje og stek løk, hvitløk og ingefær til myke. Tilsett gulrot, paprika og aubergine, stek videre i noen minutter.
  • Bland inn karri-pasta (eller paprikapulver) og tomater, kok opp.
  • Hell i kokosmelk og la småkoke til grønnsakene er møre.
  • Tilsett de ferdige kjøttbollene, og la alt småkoke i noen minutter. Rør inn persille.
  • Server med kokt ris og norsk agurksalat for en frisk touch.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment