Kort Historie: Bakte poteter har vært en favoritt i mange kulturer, takket være deres allsidighet og enkle tilberedning. I Norge har retten blitt populær på grunn av sitt varme og mettende preg, perfekt for hverdagsmiddager eller koselige kvelder. Fyllet varierer, men klassikere som smør, ost og skinke skuffer aldri. Jeg elsker hvordan denne retten gir rom for kreativitet samtidig som den alltid smaker hjemmelaget og godt.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Store poteter (4 stk)Vitamin C, Kalium0.568
Smør (2 ss)Vitamin A, D1000.1
Revet ost (100 g)Kalsium, B1220010
Skinke (100 g)B12, Jern5015
Vårløk (2 stk)Vitamin K, C0.110.5
Rømme (2 ss)Kalsium511

Smak og Tekstur

Bakt potet med fyll har en myk og luftig tekstur inni, kombinert med en sprø skorpe. Det salte smøret smelter inn i poteten, mens osten gir en kremet og rik smak. Skinken tilfører en fyldig, lett salt kontrast, og vårløken gir friskhet og et hint av sprøhet. Jeg elsker hvordan hver bit føles balansert og tilfredsstillende.


Min Erfaring, Tips og Minner

Jeg lager klassisk bakt potet med fyll når jeg vil servere noe enkelt, men samtidig velsmakende. En gang tilsatte jeg litt hvitløksmør og revet parmesan – det ble en hit! Mitt beste tips er å prikke potetene med en gaffel før baking, for å slippe ut dampen, og å bake dem lenge nok til at de blir helt myke inni. Pynt alltid med noe grønt for en frisk finish.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
Frisk salatLett og sprø, balanserer potetens fyldighet
Grillet grønnsakerFargerikt og smakfullt
BBQ-sausSøt og røkt smak for ekstra piff
BaconbiterGir en sprø og salt kontrast
Et glass isteForfriskende drikk som komplementerer retten

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 400 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser
  • Store poteter (kokefaste): 4 stk
  • Rømme (lett eller vanlig): 1,5 dl
  • Bacon: 150 g, sprøstekt og hakket
  • Revet ost (cheddar eller mozzarella): 100 g
  • Salt og pepper: etter smak
  • Topping
  • Frisk gressløk: 2 ss, finhakket
  • Smør: 1 ss per potet (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Forbered potetene:
    Forvarm ovnen til 200 °C. Vask potetene grundig og tørk dem. Stikk små hull med en gaffel for å unngå at potetene sprekker. Legg dem på en rist eller i en ildfast form.
  • Bak potetene:
    Stek potetene i ovnen i ca. 1 time, eller til de er møre når du stikker en kniv gjennom dem. Ta potetene ut av ovnen og la dem hvile i 5 minutter.
  • Forbered fyllet:
    Stek bacon sprøtt i en panne, og hakk det i mindre biter. Rasp osten og finhakk gressløken.
  • Fyll potetene:
    Skjær et kryss i toppen av hver potet og press forsiktig på sidene for å åpne dem. Tilsett en klatt smør (valgfritt) og fyll potetene med rømme, bacon og revet ost. Dryss litt gressløk på toppen.
  • Servering:
    Server potetene varme, og tilby ekstra fyll som rømme eller ost på siden for en personlig vri.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment