Kyllingpasta i tomatsaus er en tidløs middagsrett som aldri går av moten. Den er enkel å lage, full av smak, og passer perfekt til både hverdagsmiddager og helgekos. Den kombinerer saftige biter av kylling med en fyldig tomatsaus, og serveres med perfekt kokt pasta for et fullverdig måltid som hele familien vil sette pris på.

Denne retten er ikke bare smakfull, men også næringsrik. Kylling er en flott kilde til protein, som hjelper med å holde deg mett og energisk gjennom dagen. Tomatsausen er laget med hakkede tomater og krydder som oregano og basilikum, som gir retten en autentisk italiensk smak.

Kyllingpasta i tomatsaus er også veldig tilpasningsdyktig. Du kan enkelt tilsette grønnsaker som spinat eller sopp for ekstra næring, eller justere krydderet for å passe din smak. Den er rask nok til å lages på en travel hverdag, men smakfull nok til å serveres som en del av en helgemiddag.

Dette er en rett som kan nytes av alle, uansett matpreferanser. Med litt fersk basilikum og revet parmesan på toppen blir denne klassiske retten raskt en favoritt på middagsbordet.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Klassisk kyllingpasta i tomatsaus

Porsjoner: 4
Næringsfakta 323 Kalorier 14g Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • 300 g pasta (penne, spaghetti eller annen type)
  • 2 kyllingbryst, skåret i biter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 boks (400 g) hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1/2 ts tørket chili (valgfritt, for litt ekstra varme)
  • Salt og pepper etter smak
  • Fersk basilikum til pynt
  • Revet parmesan til servering

STEG FOR STEG:

Kok pastaen:

Kok pastaen i en stor gryte med lettsaltet vann i henhold til instruksjonene på pakken til den er al dente. Sil av vannet og sett pastaen til side.
Stek kyllingen:

I en stor stekepanne, varm olivenoljen over middels høy varme. Tilsett kyllingbitene, og stek dem til de er gyldenbrune og gjennomstekte, ca. 6-8 minutter. Ta kyllingen ut av pannen og sett til side.
Lag tomatsausen:

I samme panne, tilsett litt mer olivenolje hvis nødvendig, og stek løk og hvitløk til de er myke og duftende, ca. 3-4 minutter.
Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum og tørket chili. Rør godt, og la sausen småkoke i 10-15 minutter, til den tykner litt. Smak til med salt og pepper.

Kombiner alt:

Tilsett den stekte kyllingen tilbake i pannen med tomatsausen, og la det småkoke i ytterligere 5 minutter, slik at smakene blandes godt.
Bland den kokte pastaen inn i sausen, og rør til alt er jevnt fordelt.
Servering:

Server kyllingpastaen i tomatsaus varm, toppet med fersk basilikum og revet parmesan.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment