En liten historie bak oppskriften

Jeg ble først kjent med rødkål-slaw gjennom en kollega som hadde med seg en nydelig fargerik salat til en felles grillkveld på jobben. Jeg hadde alltid tenkt på rødkål som typisk julemat, men der og da fikk jeg virkelig øynene opp! Den var lett, sprø, og hadde en deilig friskhet jeg ikke var vant til. Siden den gang har jeg lekt meg med ulike varianter, og min favoritt er med yoghurt, eple og litt dijonsennep for ekstra piff. Nå lager jeg den så fort det blir varmt i lufta, og den er alltid med på sommerens utemåltider.


Næringsinnhold og vitaminer i ingrediensene

IngrediensProteiner (g)Fett (g)Sukker (g)Vitaminer
Rødkål1.50.13.5C, K, A, fiber
Gulrot0.90.24.5A, betakaroten, C
Rødt eple0.30.210C, fiber, antioksidanter
Mager yoghurt4.50.33.5B12, kalsium, D
Dijon-sennep0.83.50.6E, selen, sennepsolje
Sitronsaft0.201.2C, sitronsyre

Smak og tekstur

Denne slawen er alt jeg elsker i en sommersalat – sprø, kremet, litt søt, litt syrlig og med akkurat passe sting. Rødkålen gir et solid krønsj som holder seg lenge, selv etter blanding med dressing. Gulroten gjør salaten saftig og mild, mens eplet gir en naturlig sødme og fruktighet. Dressingen er fløyelsmyk med yoghurt i bunnen, balansert med frisk sitron og et hint av skarp sennep. Når jeg tar en bit, kjenner jeg umiddelbart den perfekte balansen mellom det friske og det kremede, og fargene gjør meg alltid glad.


Min erfaring, tips og minner

Jeg har servert denne slawen til alt fra burgere og fiskekaker til grillspyd og falafel – og den passer til alt! Jeg pleier å lage den i god tid og lar den trekke i kjøleskapet, da blir smaken enda bedre. En gang tilsatte jeg litt hakket rødløk og granateplekjerner – og wow, det ble fest på fatet! Barna mine liker den best uten sennep, så jeg lager ofte to små porsjoner. Et lite tips: Hvis du har slaw til overs, bruk den som fyll i wrap med hummus og salat – det er nydelig og perfekt til lunsjboksen dagen etter.


Tilbehør jeg liker å servere til

TilbehørSmak/teksturHvorfor jeg liker det
Pulled kyllingMørt og krydretSlaw gir frisk kontrast
Grove burgerbrødSeigt og myktGjør slawen til hovedrett
Ovnsbakte søtpoteterSøtlig og mykFantastisk sammen med den syrlige dressingen
Stekt halloumiSalt og gyllenKombinerer perfekt med frukt og kål
Hjemmelaget limonadeFrisk og lettForsterker sommerstemningen

 

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 140 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Salat:
  • 300 g rødkål, finsnittet
  • 2 gulrøtter, grovrevet
  • 1 rødt eple, i tynne strimler
  • 2 ss finhakket frisk persille eller dill
  • Dressing:
  • 2 dl mager yoghurt naturell
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ts honning
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt og nykvernet pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  • Start med å snitte rødkålen så fint som mulig – bruk gjerne mandolin eller en skarp kniv.

  • Riv gulrøttene grovt, og skjær eplet i tynne strimler eller små staver.

  • Ha rødkål, gulrot og eple i en stor bolle.

  • Bland sammen yoghurt, dijonsennep, honning, sitronsaft, salt og pepper i en liten bolle. Rør godt til dressingen er glatt.

  • Hell dressingen over grønnsakene og vend forsiktig sammen slik at alt blir godt dekket.

  • Tilsett hakket urt og bland inn rett før servering for friskest smak.

  • La gjerne salaten stå kjølig i 10–15 minutter før servering, slik at smakene får utvikle seg.

  • Server kald til grillmat, wraps, fisk eller på et sommerlig koldtbord.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment