Skotske Egg – En Krydret og Smakfull Delikatesse

Skotske egg er en rett som opprinnelig stammer fra Storbritannia, hvor de ble populære som piknikmat på grunn av sin praktiske form og smakfulle kombinasjon. Retten består av kokte egg som dekkes av krydret kjøttdeig, paneres og frityrstekes eller bakes til gyllen perfeksjon. Jeg elsker å lage skotske egg som et festlig innslag på buffeten eller som en spennende middag med en frisk salat.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
EggVitamin B12, D, Jern1117
Kjøttdeig (storfe eller svin)Jern, B12, Sink20026
BrødraspIngen betydelig1.20.51
MelIngen betydelig0.50.33
Olje (til fritering)Vitamin E10000

Smak og Tekstur

Skotske egg har en uimotståelig balanse mellom smaker og teksturer. Den sprø paneringen gir en deilig kontrast til det saftige kjøttet og det kremete egget i midten. Krydder i kjøttdeigen kan justeres for å passe smaken din, fra mildt til sterkt. Jeg elsker hvordan denne retten både er rustikk og elegant på samme tid.


Mine Erfaringer og Tips

Skotske egg er alltid en favoritt når jeg lager dem til spesielle anledninger. Jeg husker spesielt én gang jeg tilsatte hakkede urter og litt sennep i kjøttdeigen – det ble en stor suksess! Mitt beste tips er å bruke panko-brødrasp for ekstra sprøhet, og koke eggene slik at plommen fortsatt er litt myk. For en sunnere variant kan du bake dem i ovnen istedenfor å fritere.


Forslag til Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Frisk salatLett og frisk kontrast til de rike smakene
Ovnsbakte poteterPerfekt som mettende tillegg
SennepssausEn klassisk og smakfull dipp
GrønnkålchipsSprø og sunn kontrast
Syltede grønnsakerGir en syrlig og frisk balanse

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 90 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • 6 egg
  • 3 ss majones
  • 1 ts dijonsennep eller vanlig sennep
  • 1 ts sitronsaft eller hvitvinseddik
  • Salt og pepper etter smak
  • Paprikapulver til pynt
  • Hakket frisk gressløk, persille eller dill til pynt

STEG FOR STEG:

  • Kok eggene i 8–10 minutter til de er hardkokte. Avkjøl dem i kaldt vann før du skreller dem.
  • Del eggene i to på langs og fjern forsiktig eggeplommene. Legg eggehvitene til side.
  • Mos eggeplommene med en gaffel i en bolle. Tilsett avokado, gresk yoghurt, dijonsennep og sitronsaft, og rør til en jevn blanding.
  • Smak til med salt og pepper, og bland inn finhakkede urter.
  • Bruk en sprøytepose eller en teskje til å fylle eggehvitene med blandingen.
  • Pynt med paprikapulver, chiliflakes, granateplekjerner eller sprøstekt løk for en dekorativ finish.
  • Server straks, eller oppbevar i kjøleskapet til servering.

 

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment