Historien bak oppskriften

Avokadopasta er inspirert av det italienske kjøkkenets enkle og smakfulle retter, kombinert med den kremete rikdommen av avokado, som ofte brukes i moderne sunn mat. Ideen til denne oppskriften kom etter en ferietur til Toscana, hvor pasta var en uunngåelig del av alle måltider. Jeg ønsket å lage en versjon som var lettere og mer næringsrik, men fortsatt rik på smak. Denne retten har blitt populær hjemme hos oss fordi den er enkel å lage, sunn og utrolig god. Jeg lager den ofte på hverdager når jeg trenger noe raskt, men samtidig tilfredsstillende.


Næringsinnhold og vitaminer

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
FullkornspastaB1, Jern, Sink2 g1,2 g7 g
AvokadoE, K, Folat15 g0,2 g2 g
HvitløkC, B60 g0 g0,5 g
SitronsaftC0 g0,2 g0 g
OlivenoljeE, K14 g0 g0 g
PinjekjernerE, Magnesium, Sink4 g0,3 g1 g

Smak og tekstur

Jeg elsker hvordan denne avokadopastaen smelter på tungen med sin silkemyke konsistens. Sausen er fyldig og rik, takket være den kremete avokadoen, men balansert av en frisk syrlighet fra sitronen. Hvitløken tilfører en varm og aromatisk dybde, mens chiliflak gir en subtil krydret undertone. Pastaen er al dente, lett å bite i, og den rike sausen dekker hver bit perfekt. Toppingen av ristede pinjekjerner gir en herlig knasende kontrast, og den friske basilikumen tilfører en sommerlig friskhet som løfter hele retten. Det er en rett som alltid imponerer både smaksmessig og visuelt.


Min erfaring, tips og minner

Jeg lager denne retten ofte når jeg vil imponere gjester eller unne familien noe ekstra godt uten å bruke for mye tid på kjøkkenet. Første gangen jeg lagde den, var jeg overrasket over hvor enkelt det var å få så mye smak ut av så få ingredienser. Et tips er å bruke veldig modne avokadoer – det gjør sausen ekstra silkemyk. Jeg liker også å eksperimentere med å tilsette litt spinat eller grønnkål i sausen for ekstra næring. Når jeg topper retten med en klype revet parmesan (eller vegansk alternativ), føles det som en restaurantopplevelse hjemme.


Tilbehør

TilbehørForslag
GrønnsakerGrillet asparges, dampet brokkoli
SalatEn frisk grønn salat med ruccola
BrødSprøstekt surdeigsbrød eller fullkornbrød
ToppingRevet parmesan, chiliolje
DrikkeHvitvin, sitronvann

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pasta
  • 200 g fullkornspasta eller kikertpasta
  • 1 ss olivenolje
  • Saus
  • 2 modne avokadoer
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts chiliflak
  • Salt og pepper etter smak
  • Topping
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • Fersk basilikum

STEG FOR STEG:

  • Kok pasta: Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann til den er al dente. Hell av vannet, men spar litt av pastavannet til sausen.
  • Lag sausen: Del avokadoene i to, fjern steinen, og skrap ut kjøttet. Ha avokado, hvitløk, sitronsaft, olivenolje, chiliflak, salt og pepper i en blender. Kjør til en glatt og kremet konsistens.
  • Justér sausen: Hvis sausen er for tykk, tilsett litt av det varme pastavannet for å gjøre den silkemyk.
  • Bland pasta og saus: Vend den kokte pastaen inn i sausen til alt er godt blandet.
  • Servering: Anrett pastaen på tallerkener og topp med ristede pinjekjerner og fersk basilikum. Server umiddelbart for best smak og tekstur.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment