Denne kremete blomkålsuppen er en deilig kombinasjon av mild blomkål, rik kremethet, og et lett sting av hvitløk som kiler smaksløkene. Suppens fløyelsmyke konsistens smelter på tungen og gir en luksuriøs følelse, samtidig som den er fylt med næringsrike ingredienser. Når du lar skjeen gli gjennom suppen, vil du merke den kremete strukturen som balanserer perfekt mellom fyldighet og letthet.

Blomkålen bringer en mild, nøtteaktig smak til suppen, som utfylles av aromatiske hvitløkstoner og et hint av urter som timian og persille. Smakene smelter sammen, og hver slurk gir en følelse av komfort og tilfredshet. En lett dryss med urter på toppen gir en frisk kontrast og en herlig aroma som pirrer sansene.

For å gjøre opplevelsen enda bedre, kan du servere suppen med grovt brød eller ristet fullkornsskive for litt ekstra tyggemotstand. Du kan også tilsette et dryss ristede nøtter eller gresskarkjerner for en sprø teksturkontrast og enda mer smak. Suppen er perfekt for lunsj eller som forrett, og med sitt lave kaloriinnhold er den et lett og sunt alternativ.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Kremet Blomkålsuppe med Hvitløk og Urter

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 150 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Suppe
  • 1 stor blomkål (ca. 600 g), delt i buketter
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 7 dl grønnsakskraft
  • 2 dl mager matfløte eller melk
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ts tørket timian eller 2 ss fersk
  • Topping (valgfritt)
  • Fersk persille, hakket
  • Ristede gresskarkjerner eller nøtter

STEG FOR STEG:

  • Varm opp olivenolje i en stor kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, og stek til løken er myk og blank.
  • Tilsett blomkålbukettene og stek i ca. 3-4 minutter mens du rører.
  • Hell over grønnsakskraften, og la det småkoke i ca. 15-20 minutter, eller til blomkålen er helt mør.
  • Bruk en stavmikser eller overfør suppen til en blender, og kjør til du får en jevn og kremet konsistens.
  • Sett kjelen tilbake på svak varme, og rør inn matfløte eller melk. Varm opp, men ikke kok.
  • Smak til med salt, pepper og timian.
  • Server suppen varm, toppet med fersk persille og eventuelt ristede gresskarkjerner.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment