En liten historie om oppskriften

Pasta har alltid vært en stor del av mitt kjøkken. Den er allsidig, enkel å lage og kan varieres i det uendelige. Jeg husker første gangen jeg smakte en lignende pastarett i en liten italiensk familierestaurant – en kremet saus med et hint av hvitløk og sitron, saftig kylling og soltørkede tomater som ga en perfekt balanse mellom sødme og syrlighet. Det var kjærlighet ved første bit! Da jeg kom hjem, ville jeg gjenskape den, men på en litt sunnere måte. Etter noen justeringer fant jeg den perfekte balansen mellom kremet og lett, og nå er denne retten en av mine favoritter til romantiske middager eller koselige kvelder med familie.


Næringsinnhold per porsjon

NæringsstoffMengdeViktig for
Protein42 gMuskelbygging og metthet
Fett15 gHjertehelse og energi
Karbohydrater55 gLangvarig energi
Kostfiber7 gGod fordøyelse
Vitamin A120 µgSunn hud og syn
Vitamin C20 mgImmunforsvar
Jern3 mgBlodhelse og energi

Smak og tekstur

Det jeg elsker med denne retten er hvordan alle smakene smelter sammen. Sausen er silkemyk, takket være gresk yoghurt og parmesan, men har likevel en letthet som gjør at retten ikke føles for tung. Kyllingen er stekt til den er saftig og mør, med en lett krydret overflate som gir dybde til smaken. Soltørkede tomater gir en herlig sødme og en litt seig tekstur, mens spinaten tilfører friskhet og en nydelig farge. Når jeg tar en bit, kjenner jeg det perfekte samspillet mellom salt, søtt og syrlig – en ekte smakseksplosjon som gjør hver munnfull til en opplevelse.


Mine erfaringer og minner med denne oppskriften

Jeg har laget denne pastaretten utallige ganger, både til hverdags og til spesielle anledninger. En gang lagde jeg den til en venninnekveld, og vi endte opp med å sitte ved bordet i flere timer og nyte maten mens vi lo og delte historier. Jeg har også justert den litt etter gjestenes preferanser – en gang byttet jeg ut kylling med reker, og en annen gang tilsatte jeg grillede paprika for ekstra sødme. Det fine med denne oppskriften er at den alltid fungerer, uansett små justeringer. Det viktigste er å bruke gode råvarer og gi kjærlighet til matlagingen – da smaker det alltid best!


Perfekt tilbehør til retten

TilbehørBeskrivelse
Sprø grønn salatLett og frisk balanse til den kremete pastaen
Grovbrød med hvitløkssmørPerfekt for å dyppe i sausen
Ovnsbakte grønnsakerGir ekstra smak og tekstur
Et glass lett hvitvinKomplementerer den kremede sausen
Ristede pinjekjernerTilfører en sprø, nøtteaktig crunch

  

Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 520 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pasta og kylling
  • 200 g fullkornspasta
  • 2 stk kyllingfileter (ca. 300 g)
  • 1 ts olivenolje
  • ½ ts havsalt
  • ½ ts grovkvernet sort pepper
  • ½ ts paprikapulver
  • Kremet saus
  • 150 g gresk yoghurt (10 %)
  • 1 dl kyllingkraft
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • Tilbehør og smakstilsetninger
  • 8 stk soltørkede tomater, grovhakket
  • 50 g fersk spinat
  • ½ ts chiliflak (valgfritt)
  • 1 ts sitronsaft
  • Frisk basilikum til servering

STEG FOR STEG:

1. Forberedelse av pasta og kylling

  1. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann og kok pastaen etter anvisning på pakken til den er al dente. Sil av vannet, men spar 1 dl pastavann.
  2. Krydre kyllingfiletene med salt, pepper og paprikapulver.
  3. Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kyllingen i 4-5 minutter på hver side til den er gyllenbrun og gjennomstekt. La den hvile i noen minutter før du skjærer den i skiver.

2. Lag den kremede sausen

  1. I samme panne, tilsett hakket hvitløk og fres i 30 sekunder til den dufter aromatisk.
  2. Hell i kyllingkraften og la det småkoke i 2 minutter.
  3. Senk varmen og rør inn gresk yoghurt, dijonsennep og revet parmesan.
  4. Tilsett soltørkede tomater, chiliflak og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

3. Kombiner pastaen og server

  1. Vend den ferdigkokte pastaen inn i sausen, og spe eventuelt med litt av pastavannet for en silkemyk konsistens.
  2. Tilsett spinaten og rør forsiktig til den faller sammen.
  3. Fordel pastaen på tallerkener, topp med skiver av kylling og pynt med frisk basilikum.

4. Serveringstips

  1. Server retten med en enkel grønn salat og noen skiver grovt surdeigsbrød.
  2. For en ekstra luksuriøs touch, dryss over ristede pinjekjerner eller litt ekstra parmesan.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment