Historie om retten

Pasta med kjøttsaus er en klassiker som mange har hatt på middagsbordet i mange år. Den har sin opprinnelse i Italia og har siden blitt en av de mest elskede rettene verden over. Denne retten kombinerer den kremete og smakfulle sausen med den perfekte pastaten. Jeg elsker hvordan man kan justere oppskriften etter hva man har hjemme, og det er lett å lage en litt sunnere versjon ved å bruke magert kjøtt og fullkornspasta. Med et snev av frisk basilikum og parmesan på toppen, får man en perfekt middag som både voksne og barn kan glede seg over.

Næringsinnhold i retten

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
FullkornspastaFolat, Jern2g2g7g
Magert kjøttdeigB12, Jern, Zink10g0g20g
Hakkede tomaterA, C0g3g1g
OlivenoljeE14g0g0g
HvitløkB6, C0g1g1g
ParmesanKalsium, B127g0g8g

Smak og tekstur

Denne retten har en perfekt kombinasjon av smaker, med den rike tomatbaserte sausen som er krydret med hvitløk og friske urter. Kjøttdeigen gir retten en saftig og tilfredsstillende tekstur, mens pastaen tilfører et mykt, nøtteaktig element, spesielt med fullkornspastaen. Sausen er kremet og jevn, og den smaker deilig med et hint av sitron og fersk basilikum. Sammen gir dette en smakfull og tilfredsstillende middag som er lett å tilpasse.

Min erfaring og tips

Jeg har alltid hatt en spesiell plass i hjertet for pasta med kjøttsaus, og det er en av de rettene som ofte blir laget hjemme hos oss. Den er rask å lage og alltid en sikker vinner. Jeg pleier å bruke magert kjøttdeig for en litt sunnere versjon, og noen ganger tilsetter jeg ekstra grønnsaker som squash eller spinat for mer næring. Tipsene mine er å ikke overkoke pastaen, og alltid husk å tilsette litt av pastavannet til sausen for en mer kremet konsistens.

Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatEn frisk salat med ruccola, tomat og sitron.
HvitløksbrødLyst brød penslet med olivenolje og hvitløk.
Stekte grønnsakerGrønnsaker som brokkoli eller squash stekt lett i pannen.
Frisk parmesanRevet parmesan for ekstra smak.

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 480 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pasta:
  • 250 g fullkornspasta (penne, fusilli eller spaghetti)
  • Kjøttsaus:
  • 400 g magert kjøttdeig (for eksempel kylling eller kalkun)
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks (400 g) hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 dl lett kremfløte (kan byttes ut med havremelk for en lettere versjon)

STEG FOR STEG:

  • Kok pastaen: Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann, og kok pastaen i henhold til pakningsinstruksjonene (ca. 8-10 minutter). Sil av vannet og sett pastaen til side.
  • Lag kjøttsausen: Varm opp olivenoljen i en stor panne over middels varme. Tilsett løken og hvitløken og stek til de er myke og lett gyldne. Tilsett kjøttdeigen og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med oregano, basilikum, salt og pepper.
  • Tomatsaus: Tilsett de hakkede tomatene og tomatpuréen i pannen, og la det småkoke i 10-15 minutter. Smak til med mer krydder om nødvendig.
  • Tilsett kremfløten: Når sausen har kokt ferdig, tilsett kremfløten og rør godt. La det småkoke i et par minutter til sausen er jevn og kremet.
  • Bland pasta og saus: Tilsett den kokte pastaen i sausen og rør forsiktig slik at pastaen blir godt dekket med sausen.
  • Servering: Server retten varm, gjerne med litt revet parmesan og frisk basilikum på toppen.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment