Historien Bak Kremet Kyllinggryte med Brokkoli og Parmesan

Jeg ønsket å lage et næringsrikt, proteinrikt lavkarbo-måltid fylt med smak, og slik ble denne retten til. Gryteretter har alltid vært en favoritt hjemme hos oss. Inspirert av italienske smaker, satte jeg sammen parmesan, fløte og timian for å lage en aromatisk saus som er både tradisjonell og moderne. Familien min elsker denne gryten, og den har raskt blitt en fast del av ukemenyen vår. Den er enkel å lage, mettende og passer for både små og store.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminer og MineralerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
KyllingVitamin B6, B12, fosfor, protein3.00.031.0
BrokkoliVitamin C, K, fiber, kalium0.51.52.5
KremfløteKalsium, vitamin A, D20.02.01.5
ParmesanKalsium, vitamin A, fosfor7.00.25.0
OlivenoljeVitamin E, sunne fettsyrer10.00.00.0

Smak og Tekstur

Retten har en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer. Kyllingbitene er saftige og gjennomstekte, mens brokkolien tilfører en frisk sprøhet som balanserer den rike sausen. Fløtesausen, laget med parmesan, gir en fyldig og kremet tekstur med en dyp, salt smak. En subtil undertone av hvitløk og timian gjør gryten aromatisk og uimotståelig. Hver bit føles som en harmoni mellom de enkle ingrediensene, og det er en rett som får smaksløkene til å danse.


Min Erfaring og Tips

Jeg elsker å lage denne retten på travle hverdager fordi den er rask og enkel, men samtidig smaker som noe du ville fått på en restaurant. Jeg husker første gang jeg serverte den til familien – den ble møtt med et begeistret “kan vi ha dette hver uke?”. Mitt beste tips er å bruke ferskrevet parmesan for å få den beste smaken i sausen. Noen ganger tilsetter jeg en håndfull spinat eller grønnkål for litt ekstra grønt – det fungerer perfekt!


Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
BlomkålrisEt perfekt lavkarbo-alternativ til vanlig ris.
Grønn salatLett og friskt tilbehør for å balansere retten.
Ovnsbakte grønnsakerGir ekstra farge og smak til måltidet.
FullkornsbrødFor de som ønsker noe å dyppe i sausen.
Syltede rødbeterEn syrlig kontrast til den kremete gryten.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 400 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Base:
  • 500 g kyllingfilet, kuttet i biter
  • 1 brokkoli, delt i buketter
  • 1 ss smør eller olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • Saus:
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 ts dijonsennep
  • ½ ts tørket timian
  • Salt og pepper etter smak
  • Ekstra:
  • Fersk persille til pynt

STEG FOR STEG:

  • Forbered ingrediensene: Kutt kyllingfilet i biter, del brokkoli i små buketter, og hakk hvitløken fint.
  • Stek kyllingen: Varm smør eller olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Stek kyllingbitene til de er gylne og gjennomstekte. Sett til side.
  • Kok brokkolien: Kok brokkolibuketter i lettsaltet vann i 3–4 minutter til de er knapt møre. Avkjøl i iskaldt vann for å beholde fargen.
  • Lag sausen: I samme panne, tilsett hvitløk og stek til det dufter. Hell i kremfløte, dijonsennep og timian. Rør inn revet parmesan og smak til med salt og pepper.
  • Kombiner alt: Legg kyllingen og brokkolien tilbake i pannen, og la det småkoke i 5 minutter til alt er godt blandet og varmt.
  • Server: Pynt med hakket persille og server retten varm.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment