Soppstuing er en klassisk rett som gir dype, jordnære smaker som passer perfekt til både kjøttretter og vegetariske alternativer. Når soppen varmes opp i smør og olivenolje, slippes en intens aroma av skog og varme krydder som sprer seg i hele kjøkkenet. Den gyllenbrune fargen som soppen får etter steking, gir en nydelig visuell kontrast til den fløyelsmyke sausen som binder retten sammen.

Smaken av stekt sopp er kraftig og rik, med en umami-kvalitet som gjør den fyldig og smakfull. Timian tilfører en frisk, aromatisk tone som bryter opp de dype smakene, og løk og hvitløk gir en mild sødme som balanserer retten. Når fløten og melken røres inn, blir hele retten silkemyk, med en kremet tekstur som smelter på tungen. Hver bit gir en fløyelsaktig opplevelse, der den smørstekte soppen gir en lett tyggemotstand.

Soppstuingen serveres best ved siden av en saftig biff eller en kyllingfilet, men den kan også brukes som en nydelig topping på ristet brød eller som fyll i en pai. Den passer perfekt som tilbehør til norsk høstmat, som viltkjøtt eller rotgrønnsaker. Med et dryss av frisk persille på toppen, får retten en lys, frisk avslutning som kompletterer de dype og komplekse smakene.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Kremet og smaksrik soppstuing med timian og hvitløk

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 250 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 400 g assortert sopp (sjampinjong, kantareller eller annen sopp)
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 1 ss hvetemel
  • Krydder:
  • 1 ts frisk timian eller ½ ts tørket timian
  • Salt og pepper etter smak
  • Hakket persille til pynt

STEG FOR STEG:

 

  1. Rens og skjær soppen i skiver.
  2. Varm smør og olivenolje i en stor panne. Stek løk og hvitløk til de er myke.
  3. Tilsett soppen og stek til den er gyllen og har sluppet væske.
  4. Dryss over hvetemel og rør godt.
  5. Tilsett fløte og melk, og la det småkoke i 5-7 minutter til sausen tykner.
  6. Krydre med timian, salt og pepper etter smak.
  7. Pynt med hakket persille før servering.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment