Kremet pasta med reker og hvitløk – en romantisk klassiker

Pasta med sjømat har lange tradisjoner i det italienske kjøkkenet, spesielt i kystbyene hvor ferske reker, blåskjell og fisk kombineres med enkle, men smakfulle ingredienser. Denne retten har blitt populær over hele verden fordi den er både enkel og luksuriøs. Det er noe helt spesielt med silkemyk saus som omfavner al dente pasta, mens de saftige rekene tilfører sødme og dybde. Jeg elsker å lage denne pastaretten når jeg vil imponere, men samtidig holde det lettvint. Med få ingredienser og en rask tilberedning er dette en sikker vinner for en romantisk middag hjemme.


Næringsinnhold per porsjon

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
RekerB12, Jod, Selen1 g0 g18 g
FullkornspastaB1, Jern, Fiber2 g2 g7 g
HvitløkC, B6, Mangan0 g0 g1 g
OlivenoljeE, K14 g0 g0 g
ParmesanKalsium, B129 g0 g8 g

Smak og tekstur

Denne retten har en nydelig balanse mellom kremet, friskt og litt spicy. Pastaen blir silkemyk og absorberer sausen på en deilig måte. Rekene tilfører sødme og en fast, men saftig tekstur. Hvitløken gir en dyp og aromatisk smak, mens chiliflakene tilfører et lite kick som fremhever de andre ingrediensene. Sitronsaften gir en frisk kontrast til den fyldige sausen, og parmesan gir en lett salt og nøtteaktig smak. Jeg elsker hvordan alle disse elementene spiller sammen i hver eneste munnfull, og hvordan den enkle kombinasjonen av ingredienser skaper en restaurantverdig opplevelse hjemme.


Mine erfaringer, tips og minner om oppskriften

Jeg husker første gang jeg lagde denne retten for mannen min. Det var en fredagskveld, og vi ville ha noe godt uten å bruke for lang tid på kjøkkenet. Lukten av hvitløk og olivenolje fylte kjøkkenet, og da vi tok vår første bit, ble vi enige om at dette måtte bli en fast favoritt. Jeg liker å eksperimentere med ulike varianter – noen ganger bytter jeg ut rekene med kamskjell eller tilsetter spinat for ekstra grønnfarge. Et lite tips er å alltid spare litt pastavann, for det hjelper med å få en perfekt kremet saus.


Forslag til tilbehør

TilbehørSmakskombinasjon
Sprø grønn salatFrisk kontrast
Ristet surdeigsbrødSprøtt og rustikt
HvitvinFrisk og balansert
Ovnsbakte cherrytomaterSøtt og saftig
Dampet aspargesLett og delikat

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pasta og saus
  • 200 g fullkornspasta (f.eks. linguine eller spaghetti)
  • 2 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ ts chiliflak (kan sløyfes)
  • 1 dl matfløte eller gresk yoghurt
  • 1 dl pastavann
  • ½ stk sitron, saften
  • Reker og tilbehør
  • 200 g ferske eller frosne reker, renset
  • 1 ss smør
  • ½ ts havsalt
  • ¼ ts nykvernet pepper
  • 1 ss fersk persille eller basilikum, hakket
  • 2 ss revet parmesan

STEG FOR STEG:

  • Kok pastaen al dente i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. Spar på 1 dl pastavann før du heller av resten av vannet.
  • Varm opp olivenolje i en panne på middels varme. Tilsett hvitløk og chiliflak, og fres det i 30 sekunder til det dufter aromatisk.
  • Ha i rekene og stek dem i 1 minutt på hver side til de blir rosa og faste. Ta dem ut av pannen og sett til side.
  • Tilsett matfløte og pastavann i pannen. Rør godt sammen og la sausen småkoke i 2 minutter. Press saften av en halv sitron over.
  • Bland inn pastaen og vend den i sausen til den blir godt dekket.
  • Ha i rekene igjen, smak til med salt og pepper, og rør inn hakket persille.
  • Dryss over parmesan før servering. Nyt retten umiddelbart med ristet fullkornsbrød eller en grønn salat.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment