Kort Historie: Rødbetesuppe er en elsket rett med røtter i både nordisk og øst-europeisk kjøkken. Denne kremede varianten fremhever rødbetens naturlige sødme og dype smak, mens fløten gir en silkemyk konsistens. Jeg elsker hvordan denne suppen både er nærende og enkel å lage, samtidig som den ser utrolig imponerende ut.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Rødbeter (500 g)Folat, Kalium, Vitamin C0.2183
Fløte (1 dl)Vitamin A, Kalsium1021.5
Løk (1 stk)Vitamin C, B60.141
Grønnsakskraft (5 dl)Varierer med typen011
Olivenolje (1 ss)Vitamin E, Omega-61400

Smak og Tekstur

Suppen har en balansert smak der rødbetens sødme fremheves av fløtens kremete fylde. Den silkemyke teksturen gjør hver skje til en nytelse. En lett syrlig touch fra sitronsaft gir friskhet og balanse. Jeg elsker hvordan smaken er både jordnær og luksuriøs samtidig.


Min Erfaring, Tips og Minner

Jeg lager ofte denne suppen som en lett forrett eller som en enkel middag med brød til. En gang toppet jeg den med ristede solsikkefrø og smuldret fetaost – det ble en stor suksess! Mitt tips er å koke rødbetene til de er helt møre for å få en perfekt kremet konsistens når suppen blendes.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
SurdeigsbrødPerfekt til å dyppe i suppen
Rømme eller crème fraîcheTilfører syrlighet og en kremet topping
Ristede gresskarkjernerGir ekstra tekstur og smak
Grillet kyllingEn mettende kombinasjon
Et glass hvitvinUtfyller suppens sødme

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 180 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser
  • Rødbeter: 4 store, skrelt og delt i terninger
  • Løk: 1 stk, hakket
  • Hvitløk: 2 fedd, finhakket
  • Grønnsaksbuljong: 7 dl
  • Kokosmelk: 2 dl
  • Olivenolje: 1 ss
  • Sitronsaft: 1 ss
  • Salt og pepper: etter smak
  • Garnityr
  • Friske urter (f.eks. dill eller persille): 2 ss, hakket
  • Crème fraîche eller yoghurt: 4 ts (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Stek grønnsakene:
    Varm olivenolje i en stor kjele over middels varme. Stek løk og hvitløk til de er myke og aromatiske.
  • Kok rødbetene:
    Ha rødbetene i kjelen og hell over grønnsaksbuljong. Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter, eller til rødbetene er helt møre.
  • Blend suppen:
    Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen glatt og jevn. Sett kjelen tilbake på platen.
  • Rør inn kokosmelk:
    Tilsett kokosmelken og varm forsiktig opp uten å koke. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Servering:
    Hell suppen i skåler, pynt med friske urter og eventuelt en klatt crème fraîche eller yoghurt. Server med grovt brød eller krutonger.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment