Kort Historie: Rødbetesuppe har lange tradisjoner i både nordisk og øst-europeisk kjøkken. Denne krydrede, kremede varianten er inspirert av globale smaker som løfter den klassiske retten til noe spennende og nytt. Jeg elsker hvordan krydderne gir dybde og varme, samtidig som rødbetens naturlige sødme skinner gjennom.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Rødbeter (500 g)Folat, Kalium, Vitamin C0.2183
Kokosmelk (1 dl)Vitamin E, Jern1522
Løk (1 stk)Vitamin C, B60.141
Ingefær (1 ss, finrevet)Vitamin C, Magnesium000
Grønnsakskraft (5 dl)Varierer med typen011
Spisskummen (1 ts)Antioksidanter000
Korianderpulver (1 ts)Vitamin K000

Smak og Tekstur

Denne suppen har en kremet tekstur som er silkemyk og fyldig, takket være kokosmelken. De varme krydderne som ingefær, spisskummen og koriander gir suppen en rik, aromatisk smak som balanserer rødbetens sødme. Jeg elsker hvordan krydderne tilfører en kompleks varme som gjør retten ekstra tilfredsstillende.


Min Erfaring, Tips og Minner

Jeg prøvde denne varianten første gang til en middag med venner, og den ble en umiddelbar favoritt. En gang tilsatte jeg en klype chiliflak for ekstra varme – det ga suppen en spennende punch! Mitt tips er å bruke fersk ingefær og riste krydderne lett i gryten før du tilsetter væsken for å få frem alle aromaene.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
SurdeigsbrødPerfekt til å dyppe i suppen
Yoghurt eller rømmeGir en syrlig kontrast til krydderne
Ristede nøtterTilfører tekstur og ekstra smak
Et glass chai-teUtfyller de krydrede smakene
Grillet kylling eller tofuGjør retten mer mettende

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 190 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser
  • Rødbeter: 4 store, skrelt og delt i terninger
  • Løk: 1 stk, hakket
  • Hvitløk: 2 fedd, finhakket
  • Ingefær: 2 cm, finrevet
  • Grønnsaksbuljong: 7 dl
  • Kokosmelk: 2 dl
  • Olivenolje: 1 ss
  • Sitronsaft: 1 ss
  • Chiliflak: 1/2 ts
  • Spisskummen: 1 ts
  • Salt og pepper: etter smak
  • Garnityr
  • Friske urter (f.eks. koriander eller dill): 2 ss, hakket
  • Yoghurt eller crème fraîche: 4 ts (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Stek grønnsakene:
    Varm olivenolje i en stor kjele over middels varme. Stek løk, hvitløk og ingefær til de er myke og aromatiske.
  • Tilsett krydder og rødbeter:
    Rør inn spisskummen og chiliflak, og stek i et minutt for å frigjøre aromaene. Ha deretter rødbetene i kjelen og hell over grønnsaksbuljong.
  • Kok suppen:
    Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter, eller til rødbetene er helt møre.
  • Blend suppen:
    Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen glatt og jevn. Sett kjelen tilbake på platen.
  • Tilsett kokosmelk:
    Rør inn kokosmelken og varm forsiktig opp uten å koke. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Servering:
    Hell suppen i skåler, topp med friske urter og eventuelt en klatt yoghurt eller crème fraîche. Server med ferskt naanbrød eller grove rundstykker.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment