Historien bak retten

Laks med potetbåter og asparges er en tidløs klassiker i det norske kjøkkenet. Denne retten kombinerer det beste av sjømat med sesongens grønnsaker og poteter for et balansert og næringsrikt måltid. Laksens naturlige rikhet matches perfekt med sprø potetbåter og den delikate smaken av asparges. Jeg elsker denne retten fordi den er enkel å lage, samtidig som den føles elegant og sunn.


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
LaksOmega-3, vitamin D, protein13 g0 g20 g
PoteterKalium, vitamin C, fiber0 g2 g2 g
AspargesVitamin K, folat, fiber0 g2 g2 g
OlivenoljeSunt fett, vitamin E14 g0 g0 g
SitronsaftVitamin C, antioksidanter0 g1 g0 g

Smak og tekstur

Denne retten kombinerer den saftige, flakete teksturen til laksen med de sprø og gyldne potetbåtene. Aspargesen tilfører en mild, nøtteaktig smak og en lett sprø tekstur. Sammen skaper de en balansert rett der friskheten fra sitronen løfter smakene ytterligere. Jeg elsker hvordan de enkle ingrediensene harmonerer i både smak og konsistens.


Min erfaring, tips og minner om retten

Laks med potetbåter og asparges er min favoritt når jeg ønsker en sunn og smakfull middag. Jeg husker hvordan jeg første gang imponerte venner med denne retten, takket være den perfekte balansen mellom smakene. Et tips er å bruke litt frisk timian eller dill for å gi retten ekstra aroma. Server gjerne med en enkel hvitløksdressing eller en skvett sitronsaft for å løfte smaken ytterligere.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
HvitløksdressingKremet og smakfull, komplementerer laksen godt
Grønn salatLett og frisk, gir kontrast til de varme ingrediensene
Dampet brokkoliTilfører ekstra næring og farge
UrtesmørSmelter over laksen og gir en fyldig smak
Ferskt brødPerfekt for å suge opp saftene fra retten

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 4 laksefileter (ca. 150 g hver)
  • 800 g poteter, kuttet i båter
  • 200 g fersk asparges
  • 3 ss olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 sitron (saft og revet skall)
  • 1 ts tørket dill eller 1 ss fersk dill
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • Topping:
  • Fersk persille til pynt (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 200 °C.
  • Skyll og kutt potetene i båter. Bland dem med 2 ss olivenolje, hvitløk, salt og pepper. Fordel potetbåtene på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Sett potetene i ovnen og stek i 15 minutter.
  • Krydre laksefiletene med salt, pepper, dill og litt sitronsaft. Legg dem på en annen bakeplate.
  • Etter at potetene har stekt i 15 minutter, legg laksefiletene i ovnen. Stek alt sammen i ytterligere 10 minutter.
  • Mens laksen og potetene steker, damp aspargesen lett i kokende vann i 3-4 minutter til de er sprø, men møre.
  • Ta laks og poteter ut av ovnen. Anrett på tallerkener med aspargesen ved siden av.
  • Dryss over frisk persille og et ekstra dryss sitronskall før servering.

 

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment