Historien bak oppskriften

Sjokoladekake har lenge vært en favoritt på romantiske anledninger, og med god grunn. Kakao har blitt brukt i århundrer som et luksuriøst og nytelsesrikt ingrediens, fra de gamle aztekerne til dagens sjokolademestere. Kombinasjonen av sjokolade og bringebær har blitt populær fordi den balanserer sødmen fra sjokoladen med bringebærenes friske syrlighet.

Jeg synes denne oppskriften er perfekt til Valentinsdag, fordi den kombinerer intens sjokoladesmak med en lett og frisk finish. Den er også laget med sunnere ingredienser som havremel og mandelmel, slik at man kan nyte den med litt bedre samvittighet. En kake full av kjærlighet, både i smak og tanke.


Næringsinnhold per porsjon

NæringsstoffMengdeHelsefordeler
Kalorier280 kcalGir energi uten å føles tungt
Protein7 gViktig for muskelvedlikehold
Fett15 gSunt fett fra mandler og sjokolade
Karbohydrater30 gGir en balansert sødme
Fiber5 gStøtter god fordøyelse
Vitamin E4 mgBeskytter cellene mot skade
Magnesium60 mgViktig for muskler og energi

Smak og tekstur

Denne kaken er akkurat slik en perfekt sjokoladekake skal være – saftig, fyldig og akkurat passe søt. Når jeg skjærer i den, ser jeg den dype, mørke fargen fra kakaoen og kjenner duften av smeltet sjokolade som fyller kjøkkenet. Kaken har en silkemyk og lett kremet konsistens, samtidig som den holder seg fast og luftig takket være havremel og mandelmel.

Den rike sjokoladesmaken smelter sammen med den syrlige friskheten fra bringebærene, som gir små eksplosjoner av fruktig friskhet i hver bit. Den mørke sjokoladeganachen på toppen tilfører en ekstra lag med luksus, mens friske bringebær og et dryss revet sjokolade gir den perfekte avslutningen.

Dette er en kake som både ser imponerende ut og smaker himmelsk, en skikkelig kjærlighetserklæring i dessertform.


Min erfaring, tips og minner

Jeg husker første gangen jeg laget denne kaken til en spesiell anledning. Jeg ville lage noe enkelt, men samtidig luksuriøst – en dessert som både var elegant og hjemmelaget. Jeg husker hvordan hele huset duftet av sjokolade mens kaken sto i ovnen, og hvor magisk den så ut med bringebærene dandert på toppen.

Et godt tips er å la kaken avkjøles litt før sjokoladeganachen helles over, slik at den får en glatt og fin overflate. Jeg liker også å eksperimentere med ulike topping-varianter – noen ganger pynter jeg den med hakkede nøtter eller en lett dryss av kokosflak for ekstra tekstur.

Om du vil gjøre den ekstra spesiell, kan du servere den med en liten kule hjemmelaget vaniljeis eller en frisk bærsaus. Det gjør den enda mer uimotståelig.


Anbefalt tilbehør

TilbehørHvorfor det passer
VaniljekesamGir en frisk kontrast til den rike sjokoladen
Friskpresset appelsinjuiceFremhever sjokoladens dybde med sin friske syrlighet
En kopp espressoIntensiverer sjokoladesmaken
Rødvin (f.eks. Amarone)Passer perfekt til mørk sjokolade

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 8 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 280 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kakebunn:
  • 100 g mørk sjokolade (minst 70 %)
  • 100 g smør eller kokosolje
  • 2 egg
  • 80 g kokosblomstsukker eller honning
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100 g havremel
  • 50 g mandelmel
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl melk eller plantebasert alternativ
  • 100 g friske bringebær
  • Sjokoladeganache:
  • 100 g mørk sjokolade (minst 70 %)
  • 1 dl lettfløte eller kokosmelk
  • 1 ts honning eller lønnesirup
  • Topping:
  • Friske bringebær
  • Revet mørk sjokolade

STEG FOR STEG:

  • Smelt sjokolade og smør: Hakk sjokoladen i små biter og smelt den sammen med smør i vannbad eller på lav varme i en kjele. La det avkjøles litt.
  • Visp egg og søtning: Pisk eggene sammen med kokosblomstsukker til en luftig blanding. Tilsett vaniljeekstrakt.
  • Bland sammen: Rør den smeltede sjokoladeblandingen inn i eggeblandingen.
  • Sikt inn de tørre ingrediensene: Bland havremel, mandelmel, kakaopulver og bakepulver, og rør det forsiktig inn i røren. Tilsett melk til du får en jevn røre.
  • Tilsett bringebær: Vend forsiktig inn bringebærene slik at de fordeles jevnt i røren.
  • Stek kaken: Hell røren i en hjerteformet kakeform eller en vanlig springform. Stek på 175 °C i ca. 25 minutter, eller til en tannpirker kommer ut ren.
  • Lag sjokoladeganache: Smelt sjokoladen sammen med fløten på lav varme, rør inn honning og la den avkjøles litt før den helles over kaken.
  • Pynt og server: Topp med friske bringebær og revet sjokolade.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment