Kort historie av oppskriften

Pannekaker har alltid vært en favoritt i mange kulturer, men disse melkebaserte pannekakene får en spesiell plass med sin silkemyke tekstur og naturlige sødme. De har sitt opphav i de tradisjonelle norske frokostbordene, hvor enkle ingredienser ble forvandlet til noe deilig og mettende. I dag er de videreutviklet med sunnere alternativer som havremelk og grovt mel. Resultatet er et balansert måltid som både små og store elsker. Denne oppskriften er perfekt til helgefrokosten eller som en hverdagsluksus.


Tabell med næringer og vitaminer

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
HavremelkB12, D, E3 g2 g1 g
HavremelB1, Magnesium3 g0 g4 g
Grovt melB3, Jern1 g0 g3 g
EggA, D, B125 g0 g6 g
HonningC, B60 g17 g0 g

Smak og tekstur

Pannekakene har en herlig kombinasjon av mild sødme og en hint av nøtteaktig smak fra havremel. De er myke og lette, men samtidig robuste nok til å holde toppinger som frisk frukt og yoghurt. En touch av kanel gir en varm, aromatisk undertone, mens honningen gir naturlig sødme uten å dominere. Server dem varme, og opplev hvordan hver bit smelter i munnen. Den sprø kanten, spesielt hvis du steker dem i litt smør, gir en deilig kontrast til den myke midten.


Din erfaring, tips og minner

Jeg husker første gang jeg laget denne oppskriften – det var en søndag morgen, og huset fyltes med den herlige duften av kanel og smeltet smør. Barna mine elsker å være med på kjøkkenet, og det å la dem måle opp ingredienser og røre sammen røren gjør opplevelsen enda hyggeligere. Et tips er å alltid la røren hvile i 10 minutter før steking – det gir ekstra luftige pannekaker. Jeg liker også å variere toppingen, alt fra friske bær til et dryss hakkede nøtter gir nye smaksopplevelser.


Tabell med tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Frisk fruktGir sødme og friskhet
Yoghurt naturellBalansere smaken med syrlighet
NøtterSprøtt og næringsrikt
LønnesirupEn klassisk topping med fyldig smak
KremfløteGjør retten ekstra luksuriøs

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 220 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Vått
  • 3 dl havremelk
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Tørt
  • 2 dl havremel
  • 1 dl grovt mel
  • 1 ss sukkererstatning (eller honning)
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ½ ts kanel
  • Til steking
  • 1 ss nøytral olje eller smør
  • Topping
  • Friske bær (blåbær, bringebær)
  • Kokosflak
  • Honning eller lønnesirup

STEG FOR STEG:

  • Pisk sammen havremelk, egg og vaniljeekstrakt i en stor bolle.
  • I en separat bolle, bland sammen havremel, grovt mel, sukkererstatning, bakepulver, natron og kanel.
  • Rør de tørre ingrediensene forsiktig inn i det våte til du har en jevn røre. Ikke rør for mye – litt klumper er greit.
  • Varm opp en stekepanne på middels varme og smør lett med olje eller smør.
  • Hell ca. 1/3 kopp røre i pannen og stek til små bobler dukker opp på overflaten, ca. 2-3 minutter. Snu og stek i ytterligere 1-2 minutter.
  • Fortsett med resten av røren.
  • Server pannekakene med friske bær, kokosflak og en drizzle av honning eller lønnesirup.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment