En påskehistorie om gule cupcakes med sjokoladefyll

Det er noe helt spesielt med bakst som bringer frem gode minner, og disse solgule havrecupcakene med sjokoladefyll er en moderne vri på en klassisk påskefristelse. Jeg husker godt de første gangene jeg bakte gule kaker til påske – de skulle være luftige, søte og gjerne fylt med noe overraskende. Inspirert av tradisjonelle påskekaker med sitron og vanilje, ønsket jeg å skape en litt sunnere variant med havremel, naturlig søtning og et silkemykt sjokoladehjerte. Disse cupcakene har blitt en stor favoritt hjemme hos meg, både hos familie og venner. De er enkle å lage, ser fantastiske ut på påskebordet, og smaker helt himmelsk!


Næringsinnhold per cupcake

NæringsstoffMengde per cupcakeHelsefordeler
KalorierCa. 180 kcalGir energi uten for mye sukker
Protein4 gBygger og reparerer muskler
Fett7 g (sunt fett fra kokosolje)Viktig for cellefunksjon
Karbohydrater22 gLangsom energi fra havremel
Kostfiber3 gBra for fordøyelsen
Sukker6 g (naturlig fra honning)Stabiliserer blodsukkeret bedre enn raffinert sukker
Vitamin B60,1 mgViktig for stoffskiftet
Magnesium20 mgStøtter muskler og nerver
Jern0,8 mgBidrar til god oksygentransport i blodet

Smak og tekstur – en perfekt balanse

Disse cupcakene har en helt spesiell smakskombinasjon. Havremel gir en mild nøtteaktig sødme, mens honning og kanel tilfører varme og dybde. Gurkemeien gir ikke bare en nydelig solgul farge, men også en subtil jordlig tone som balanseres av friskheten fra sitronskallet. Når du tar en bit, merker du først hvor lett og luftig kaken er – den smelter nesten på tungen. Så kommer kontrasten: det silkemyke sjokoladefyllet, mørkt og intenst, men samtidig balansert av den milde sødmen fra kokosmelk. Hver munnfull føles som en liten påskegave, der den myke kaken møter den kremete sjokoladen i perfekt harmoni.


Mine erfaringer og minner med oppskriften

Jeg har alltid elsket påskebakst, og for meg handler det ikke bare om smaken, men også om stemningen det skaper. Disse cupcakene har vært med på så mange hyggelige kaffestunder – alt fra familiepåskelunsjer til venninnekvelder der vi har kost oss med god mat og latter. Jeg husker spesielt en påskeaften hvor vi satt ute i solveggen med en kopp te og disse cupcakene – en av de dagene hvor alt føles ekstra godt. Et lite tips: Hvis du vil gjøre dem enda mer luksuriøse, kan du tilsette litt espresso i sjokoladefyllet. Det gir en enda dypere sjokoladesmak! For ekstra pynt, dryss over litt kokosflak eller hakkede nøtter.


Forslag til tilbehør

TilbehørHvorfor det passer
AppelsinteFriskheten fra appelsin fremhever sødmen i cupcakene
Hjemmelaget bærkompottGir en fin kontrast til sjokoladefyllet
Gresk yoghurt med honningEn syrlig balanse til den søte cupcaken
Frisk fruktsalatLett og friskt ved siden av en søt kake
Mørk sjokoladebiterEn ekstra smakfull topping for sjokoladeelskere

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 180 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Cupcakedeig:
  • 2 dl havremel
  • 1 dl mandelmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • ½ ts gurkemeie (for farge)
  • 2 egg
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 dl honning eller lønnesirup
  • 2 ss smeltet kokosolje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Revet skall av ½ sitron
  • Sjokoladefyll:
  • 100 g mørk sjokolade (minst 70%)
  • 1 dl lett kokosmelk
  • 1 ts honning
  • Pynt:
  • Revet mørk sjokolade
  • Litt hakkede nøtter eller tørkede blomster

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 175°C og sett muffinsformer i en muffinsplate.
  • Bland de tørre ingrediensene (havremel, mandelmel, bakepulver, natron, kanel og gurkemeie) i en bolle.
  • Visp sammen de våte ingrediensene (egg, gresk yoghurt, honning, kokosolje, vaniljeekstrakt og sitronskall) i en annen bolle til en jevn røre.
  • Bland de tørre og våte ingrediensene forsiktig sammen til en jevn deig. Ikke rør for mye – da kan cupcakene bli kompakte.
  • Fordel røren i muffinsformene, ca. 2/3 fulle.
  • Stek cupcakene midt i ovnen i ca. 15-18 minutter, eller til en tannpirker kommer ut ren.
  • Lag sjokoladefyllet: Smelt sjokoladen sammen med kokosmelken over lav varme. Rør inn honning og la blandingen avkjøles litt.
  • Lag et lite hull i midten av hver cupcake med en teskje og fyll med sjokoladeblandingen.
  • Pynt cupcakene med revet mørk sjokolade eller hakkede nøtter.
  • Server og nyt – gjerne med en kopp te eller et glass ferskpresset juice.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment