Historien bak oppskriften

Påsken er en tid for glede, samvær og selvfølgelig søtsaker! Jeg har alltid elsket tradisjonen med å bake og lage godbiter sammen med barna, og det er noe av det koseligste vi gjør i påskeferien. Disse enkle og morsomme oppskriftene er inspirert av klassiske barnefavoritter, men med en sunnere vri.

Mange av oppskriftene har sitt utspring i tradisjonelle bakverk, som havrekjeks og gulrotmuffins, men her er de gjort ekstra barnevennlige med morsomme former, naturlige ingredienser og spennende teksturer. Barna elsker å få være med på å kna, rulle og pynte, og jeg synes det er fantastisk å se stoltheten i øynene deres når de smaker på det de selv har laget.


Næringsinnhold per porsjon

NæringsstoffMengdeViktige vitaminer og mineraler
KalorierCa. 120 kcalJern, kalsium, vitamin B6
Proteiner3 gViktig for vekst og utvikling
Fett5 gSunt fett fra nøtter og kokos
Karbohydrater15 gNaturlig søtning fra frukt
Fiber2 gBra for fordøyelsen

Smak og tekstur

Disse små påskegodbitene byr på en herlig kombinasjon av smaker og teksturer. Havrekjeksene er lett sprø utenpå, men fortsatt litt myke inni, med en deilig hint av vanilje og kanel. Sjokoladebananene smelter i munnen, mens kokosflakene gir en liten sprø kontrast. De saftige gulrotmuffinsene har en lett krydret smak av kanel og en myk konsistens som gjør dem perfekte for små barnehender.

Jeg liker hvordan hver bit har noe spennende – enten det er en liten knasende overraskelse fra nøtter eller en silkemyk sjokoladeovertrekk. Og det beste? Alt er laget med naturlige ingredienser, så man kan spise med god samvittighet.


Mine erfaringer, tips og minner

Jeg husker første gangen vi laget disse oppskriftene sammen. Barna mine var så ivrige etter å kutte bananer, dyppe dem i sjokolade og rulle i kokos, og det ble en stor suksess! En ting jeg har lært, er at barn elsker å være med på kjøkkenet, men at oppskriftene må være enkle nok til at de kan bidra.

Mitt beste tips er å gjøre klar alle ingrediensene på forhånd, så barna kan fokusere på det morsomme – forme, dyppe og pynte. Vi pleier også å sette på påskemusikk i bakgrunnen og lage en liten “bakekonkurranse” for å gjøre det ekstra gøy. Og selv om ikke alle kjeksene blir helt perfekte i formen, smaker de like godt.


Forslag til tilbehør

TilbehørHvorfor det passer
Friske jordbærGir en syrlig kontrast til sjokoladen
Pisket kokosfløteEn luftig og naturlig søt topping
Hakkede mandlerGir ekstra tekstur og en nøtteaktig smak
Revet appelsinskallTilfører friskhet og en deilig aroma
Naturlig kakaopulverGir en bitter balanse til de søte smakene

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 120 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Havrekjeks med påskehareform
  • 100 g havremel
  • 50 g smør eller kokosolje
  • 2 ss honning
  • 1 ts kanel
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • Sjokoladebananer med kokos
  • 2 bananer, delt i biter
  • 100 g mørk sjokolade
  • 2 ss kokosflak
  • Luftige gulrotmuffins
  • 150 g revet gulrot
  • 100 g grovt mel
  • 2 egg
  • 1 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel

STEG FOR STEG:

  1. Lag havrekjeksene
    Bland havremel, smør, honning, kanel og vanilje i en bolle. Kna deigen lett, kjevle ut og bruk en påskehareform til å stikke ut kjeks. Stek på 180 °C i 10 minutter.

  2. Lag sjokoladebananer med kokos
    Smelt mørk sjokolade over vannbad. Dypp bananbitene i sjokoladen, rull dem i kokos og sett dem på bakepapir. Avkjøl i kjøleskap i 20 minutter.

  3. Bak gulrotmuffins
    Pisk egg og melk, tilsett mel, bakepulver, revet gulrot og kanel. Fordel røren i muffinsformer og stek på 180 °C i 15–20 minutter.

  4. Servering og pynting
    La barna dekorere kjeksene med smeltet sjokolade eller strø litt hakkede nøtter på muffinsene.

  5. Oppbevaring
    Oppbevar snacksen i en lufttett boks i kjøleskapet i opptil 5 dager.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment